Heibel in de tent...

Nina heeft de oorlog verklaard aan Jonna en Björn. Sinds gisteren is het zwaar bonje tussen de jonge moeder en haar twee huisgenoten. Wat er precies de aanleiding voor was weet ik niet, maar feit is dat Nina Björn en later ook Jonna gillend en krijsend in de haren vloog. Ik heb nog geprobeerd de boel te sussen, maar dat was verspilde moeite. Nina zat blazend en grommend in de kraamdoos en de andere twee lagen met bonzend hart af te wachten tot de volgende aanval zou losbarsten. 

Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus uiteindelijk heb ik Nina en haar kittens verhuisd naar de slaapkamer. Daar was ze het ook weer niet mee eens, maar na de nodige protesten heeft Nina zich bij de nieuwe situatie neergelegd. Björn blijft de confrontatie zoeken, hij heeft de afgelopen nacht onafgebroken miauwend voor de deur van de slaapkamer gezeten. Met het nodige tact, moed en beleid heb ik de strijdende partijen uit elkaar kunnen houden. 

Het is jammer dat het zo loopt, het nestje gezellig in de woonkamer is natuurlijk het meest ideaal. Maar rust voor moeder en kittens is nu natuurlijk het belangrijkst, dus deze oplossing is de enige die ik kon bedenken. Ik hoop dat Nina over een paar weken weer met haar kroost naar beneden kan, zodra de kleintjes wat meer bewegingsruimte nodig hebben. 

Omdat Nina zo aan het stressen was gisteren, ga ik de kittens dagelijks wegen om te zien of het goed gaat met het voeden. Zo niet, dan moet de fles er aan te pas komen om de kittens te ondersteunen. 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie