De krabton wordt bijna te klein...

Twee weken oud zijn Nina's kittens en ze veranderen langzaam van een soort hamstertjes in kleine katjes, die dapper proberen of ze al een paar stapjes kunnen lopen en met hun blauwe baby-oogjes lekker lodderig de wereld in kijken.

Afgelopen zondag kwamen twee collega-Norenfokkers op bezoek, Ria van cattery Folgefonna en Coby van cattery Elivagar. Uiteraard waren de dames razend benieuwd naar de kittens, dus al snel zaten we met z'n drieën in de slaapkamer. Nina lag bij haar kroost, maar liet zonder problemen toe dat op een gegeven moment alle vijf de kleintjes op het bed werden gezet voor een uitgebreide fotoshoot. Alleen toen Christy wel heel hard begon te schreeuwen kwam mama haar ophalen in ging ze in de bek mee de ton weer in.
Maar verder vond Nina alles best en lag ze het getut met haar kroost spinnend gade te slaan.
Ook wat Gitta betreft is Nina tolerant met hoofdletters. Gitta mag alles met de kittens. Ze mag ze wassen en vertroetelen, ze mag bij ze gaan liggen in de ton. Dat laatste vindt Nina wel makkelijk, dan kan zij tenminste even de pootjes strekken of zien of er ergens nog wat te eten valt te snaaien. Het is dat Gitta geen melk heeft, anders zou Nina haar als fulltime nanny inhuren.
Björn moet nog een beetje wennen aan de kleintjes, hij vindt ze nog een beetje eng. Zoals het een echte man betaamt denkt hij waarschijnlijk "Ik ga ze pas leuk vinden als ze kunnen lopen".
Jonna houdt zich afzijdig van het jonge geluk, voor haar hoeft al die drukte niet. Maar ze loopt af en toe wel gewoon de slaapkamer in, werpt eens een schichtige blik richting krabton om vervolgens snel naar mij toe te komen of toch maar weer te vertrekken. Ik heb haar voorzichtig kennis laten maken met een kitten, ze snuffelde er voorzichtig aan, mar toen ze haar voorpootje optilde wist ik niet zeker of ze de kleine een mep wilde geven, dus heb ik die toen maar weer snel weggepakt.

De kittens kunnen inmiddels wel zien en horen denk ik, ze reageren als ik bij ze kom, niet alleen als ik ze oppak voor de tot nu toe dagelijkse weegsessie. Blizzard is wel de clown van het spul, hij valt met zijn vele wit ook wel het meeste op. Fringa is een echt meisje, lief en zacht. Frosty is rustig en meestal een beetje op de achtergrond. Christy is de kattenkop van het stel, ze schreeuwt het hardst van allemaal. Noëlle is een wat rustiger meisje, bij wie het rood al mooi door haar vachtje heen begint te komen, net als bij Fringa.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie