De Grote Verhuizing deel 2

Tja, een betere titel voor dit stukje kon ik niet bedenken. Want Nina kan het maar niet met zichzelf eens worden waar haar kittens het beste af zijn. De eerste dagen ging het redelijk "achter de hekjes", zeker toen ik de krabton daar had neergezet.
Maar sinds afgelopen weekend ging het weer mis. Gitta werd krols, wie weet lag het daar aan, maar Nina begon weer met haar kittens te slepen. 's Morgens vond ik ze weer in hetzelfde hoekje naast de bank waar ze ze al eerder naartoe had gebracht. Zaterdag lukte het nog wel om haar ertoe te bewegen niet meer te slepen nadat ik ze had terug gezet. Zondagochtend lagen ze weer in dezelfde hoek, maandagochtend idem. Toen ik maandagmiddag thuis kwam had Nina haar vijftal opnieuw verhuisd. Toen ik ze weer terug zette begon ze vijf minuten later alweer aan een verhuizing. Toen wist ik dat het geen zin meer had. Ik heb de hekjes weggehaald en de kooi afgebroken, alle spullen in de woonkamer weer zo'n beetje op de oude plaats terug gezet en het maar zo gelaten.
Ik heb alleen nog een doosje neergezet waar een elektrisch warmtematje in ligt en daar gaan ze nu wel liggen met z'n allen, dat is tenminste iets.

Sinds vrijdag probeer ik de kleintjes wat te laten eten en dat gaat redelijk. Alleen Fringaatje vindt de melk van mama kennelijk nog lekkerder dan de hapjes die ik ze voorzet. Maar ook zij blijft wel groeien dus ik laat het nog maar even. Sinds de kittens "los" zijn is het natuurlijk wel oppassen geblazen, want ze zijn inmiddels razendsnel op hun kleine pootjes. Zo zitten ze alle vijf in de woonkamer, en zo zit er eentje achter mijn voeten in de keuken. Dus ik loop uitsluitend op sokken (dat deed ik overigens toch al) en trek mijn schoenen uit op de deurmat. Ik moet er niet aan denken een kitten te vertrappen.

De verstandhouding tussen Nina en de andere drie volwassen katten is gelukkig nog steeds goed. Af en toe schrikt Nina ergens van en dan zit ze er wel eens eentje even achterna, maar tot nu toe is het met een sisser afgelopen. Björn en Gitta nemen nog steeds zorgtaken op zich, dus Nina heeft het weer goed voor elkaar en lekker makkelijk.

Dit weekend geen kittenvisite met een camera, dus ik heb deze keer zelf foto's gemaakt van het vier weken oude span.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie