Sabine....zo noem je toch geen kater ?!

Morgen zijn Gitta's kittens zes weken oud, maar dat is ze niet aan te zien want de groei blijft nog steeds achter. Ze doen het verder wel goed, ze zijn levendig en speels, en ze willen ook wel eten, maar groeien lukt nog niet zo best. Ze hebben nu ook al een paar dagen af en aan diarree, wat natuurlijk ook niet opschiet. Dus morgenochtend ga ik de dierenarts bellen voor een afspraak. Ze gaan allemaal mee, ze moeten maar eens goed nagekeken worden.

Verder is er eigenlijk niet zoveel te melden...of ja, eigenlijk toch: Sabine is geen poes maar een kater. Althans, met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Aangezien ze morgen toch naar de dierenarts gaan, zal ik de DA ook gelijk nog even goed laten kijken, maar de kans is toch wel erg groot dat "ze" een andere naam moet krijgen. Want Sabine is wel een beetje zielig voor een stoere kater.

Dat betekent dus ook dat Jolie het enige meisje is, maar ze redt zich prima tussen de mannen.

Er is inmiddels al wat interesse voor de kittens. Ik heb dat even een paar weken wat afgehouden omdat ze zo klein waren. Maar nu mogen mensen wel langskomen, en de kittens genieten van de aandacht. Ze beginnen steeds meer te spelen, zowel met elkaar als met de speeltjes die ik ze gegeven heb.

Mama Gitta is gisteren van wat lastige klitten rond haar tepels ontdaan, zodat haar kroost hopelijk wat beter bij de melk kan, die toch al schaars is. Gitta liet het scheren met de tondeuse en wegknippen van klitten gelukkig redelijk goed toe.

Verder hebben de kittens over aandacht niet te klagen. Yari komt regelmatig buurten, evenals oma Nina, hoewel die soms wel een beetje mopperig is tegen haar kleinkinderen.

Ik hoop dat het bezoek aan de dierenarts morgen duidelijkheid geeft of de kleintjes inderdaad een virusje of iets dergelijks onder de leden hebben, en zo ja, dan hoop ik natuurlijk dat ze daar met hulp van medicijnen snel van opknappen, want het wordt zo onderhand tijd dat ze eens goed gaan doorgroeien.

Omdat de kittens zo ongeveer een week achterlopen in hun ontwikkeling, worden ze pas met 10 en 13 weken ingeënt. Dat betekent dus ook dat ze minimaal een week later dan de gebruikelijke 13 weken gaan verhuizen.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie