Naar het gewone leven

Afgelopen zaterdag heb ik de kittens van Gitta naar beneden verhuisd. Sinds ik probeer ze wat vast voer te laten eten werd het in de slaapkamer nogal een kliederbende. Dat is namelijk het enige vertrek in mijn huis waar vloerbedekking ligt.

In de woonkamer maakte ik een plek voor de kittens met konijnenhekjes. Die had ik in de slaapkamer ook al in gebruik, dus toen ik ze mee naar beneden nam liepen de kittens even "los" in de slaapkamer. Toen ik boven kwam om ze op te halen trof ik kleine Yari aan, tussen zijn pootjes hield hij twee rode katertjes. Hij keek me aan met een blik van "ik heb even op ze gepast, goed hè?" Ik was helemaal trots op mijn ventje.

Eenmaal beneden moesten de kleintjes even wennen en dat ging gepaard met hevig gepiep. Gelukkig bleef mama Gitta rustig en ging ze al snel bij ze liggen. Dat hielp, ze kalmeerden al snel.

Het eten gaat nog niet helemaal van harte. Maxim en Jolie willen helemaal nog niet eten, de andere vier wel, maar ze groeien er nog niet echt lekker van. Komt natuurlijk ook omdat ze nu meer bewegingsruimte hebben en dus meer energie verbranden. Er zit niets anders op dan hopen dat ze snel beter gaan eten. Tot die tijd blijf ik toch maar bijflessen. Dat had ik vandaag niet gedaan, met als gevolg dat vier van de zes kittens waren afgevallen. Nadat ik ze een flesje had gegeven zaten de grammen er weer bij, dus ze hadden gewoon een leeg buikje.

Vandaag zijn de kleintjes vier weken en gezien de omstandigheden ben ik niet eens heel ontevreden over de gewichten. De zwaarste is Pierre, die vandaag na het flessen 470 gram weegt. Michel is de lichtste met 350 gram. De andere vier zitten daar tussenin. Maxim en Pascal zijn de vier ons ook gepasseerd, de meisjes wegen rond de 360-370 gram. Dus op zich helemaal niet slecht gezien de omstandigheden.

Gisteren heb ik foto's gemaakt, die moet ik nog uitzoeken en zal ik morgen op de site zetten. De kleintjes waren niet erg in de mood voor een fotoshoot, dus ik hoop dat er toch nog wat leuke plaatjes tussen zitten.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie