Een spannende week

De afgelopen week was heel spannend voor Gitta en haar kittens. Een paar dagen na de geboorte bleek dat Gitta te weinig melk had voor haar zestal. Ze wilden niet erg groeien en dus moest ik na een paar dagen gaan bijflessen. Gelukkig pakten de kleintjes het flesje, maar groeien wilde nog steeds niet heel erg opschieten. Dus nog meer bijflessen, ook 's nachts.

En Gitta ondertussen aan het "krachtvoer" en de venkelthee in de hoop dat haar melkgift toch nog goed op gang zou komen. Vorige week vrijdag ben ik ook met Gitta bij de dierenarts geweest om haar voor de zekerheid te laten onderzoeken. Gelukkig is ze niet ziek, geen koorts en verder ook niets verontrustends. De dierenarts heeft alleen wat haar rond een paar tepels weggeschoren zodat de kittens er beter bij kunnen. Een paar tepels zijn inmiddels goed "op gang" gekomen, het zwart tabby kitten, waarschijnlijk een kater, heeft kennelijk meestal een goede tepel, want hij groeit prima, bijna zonder bjflessen. Af en toe probeer k het toch, in de hoop dat hij wat moedermelk voor de rest over laat.

Afgelopen vrijdag was er nog even paniek, want ik was mijn kittenflesje kwijt. Eén van de andere katten, Yari staat met stip op één van de verdachtenlijst, was er mee aan de haal gegaan toen ik het kennelijk even op de aanrecht had laten liggen. Dus halsoverkop een nieuw flesje gehaald, en ondertussen zoeken en zoeken, want rubber speentjes vinden sommige katten erg lekker maar zijn niet zo heel goed voor hun maag en darrmen. Gelukkig vond ik zaterdagochtend eerst het speentje (nog intact) en wat later ook het flesje terug. Vanaf nu dus heel goed opletten dat Yari er niet met het flesje vandoor kan gaan. Hij probeert het nog steeds, als ik de kittens aan het flessen ben staat hij er met zijn neus bovenop.

 

Gitta doet het verder super, ze zorgt vol overgave voor haar kleintjes en wijkt nauwelijks van haar kroost. Dus reden te meer om voor ze te vechten en er alles aan te doen ze door deze eerste weken heen te krijgen, zodat ze daarna hopelijk op eigen kracht lekker gaan doorgroeien.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie