Gitta's kittens zijn geboren

Op maandag 4 juni zijn Gitta's kittens geboren.

's Morgens was er nog niets aan de hand.Ik besloot om nog maar een paar uurtjes te gaan werken. Ook de hele middag was Gitta nog rustig, maar 's avonds merkte ik dat de bevalling was bgonnen. Gitta had geen rust, en kroop steeds in haar kraamdoos, die in de woonkamer stond. Af en toe miauwde ze, en ik moest bij haar blijven, als ik maar naar de keuken ging kwam ze me al achterna.

Om kwart over tien besloot ik om Gitta mee naar de slaapkamer te nemen. Ik zette haar doos in de kittenkooi en ging op bed een beetje radio liggen luisteren. Om vijf over half elf stond ik op en keek bij Gitta. Ze zat naast de kittenkooi en draaide rondjes. Haar eerste kitten was al bijna geboren ! Ik had niets gehoord, ze had niet luidkeels liggen spinnen zoals haar moeder Nina, en ook het karakteristieke hijgen had ik niet gehoord. Tien minuten later werd haar tweede kitten geboren en nog eens tien minuten later nummer drie.

Toen nam ze even pauze. Om vijf over half twaalf werd nummer vier geboren, en al vijf minuten later de vijfde. Ik bleef bij haar zitten om haar te helpen met afnavelen en droog wrijven van de kleintjes, want het ging allemaal zo snel dat ze het niet bij kon benen. Om half één verschoonde ik het laken waar Gitta op lag en ging slapen, in de veronderstelling dat het bij vijf kittens zou blijven. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik 's morgens opstond en er ineens drie rode kittens waren...dat waren er toen ik ging slapen nog twee.

Een groot nest dus van maar liefst zes kittens, waar Gitta haar pootjes aan vol heeft. Omdat het er zes zijn, zijn ze ook niet zo zwaar, vier waren iets boven de 100 gram, twee bleven op 90 gram steken bij de geboorte.

Gisteren ben ik begonnen met twee keer per dag bijflessen, want ze waren allemaal afgevallen. Ik probeer alle kittens wat melk uit het flesje te laten drinken, zdat ze ook de moedermelk eerlijk verdelen. Ook vandaag willen de gewichten van de meesten nog niet erg in de lift, maar als ze maar niet verder afvallen ben ik voorlopig tevreden.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie