Gitta is zwanger !

Al sinds vorig jaar wil ik graag een nestje met Gitta. Ze zorgde vorig jaar vol overgave voor de kittens van Nina, dus ik gunde haar een eigen nestje. Ik ging op bezoek bij cattery Narviks en maakte de afspraak dat Gitta als ze krols zou worden bij Veyron de Stang ar Voud zou komen logeren. Maar helaas waren de eerste twee logeerpartijen, najaar 2011, zonder resultaat. Gitta had het prima naar haar zin, maar goed krols werd ze niet en gedekt dus ook niet.

Eind maart werd Gitta weer krols, en ondanks dat er kittens van Nina rondliepen, bracht ik haar toch weer naar Veyron. Ook deze derde poging leek op een teleurstelling uit te lopen, want de eerste week kwam Gitta's krolsheid niet terug. Maar na een week kreeg ik een sms van Henk, de eigenaar van Veyron: Gitta is nu goed krols en al meerdere keren gedekt. Ik kon mijn ogen niet geloven.

Aan het eind van de week haalde ik Gitta weer op. Eenmaal weer thuis was het gedaan met haar goede humeur, vooral tegen de kittens van Nina en Kirsti. De weken dat de kittens er nog waren konden ze maar beter ver uit haar buurt blijven. Nu alleen Yari er nog is, richt haar slechte humeur zich vooral op hem, en zoals ik zei: op Kirsti. Ook Nina kan op sommige momenten een snauw krijgen. Alleen tegen Björn en Jonna doet Gitta niet lelijk.

Toen begon het wachten: was Gitta zwanger of niet? Het probleem is dat Gitta zich niet, zoals haar moeder Nina, "even op haar rug laat leggen" om haar tepeltjes te controleren. Sterker nog, ik mocht helemaal niet aan haar komen. Ik probeerde het verschillende keren maar tevergeefs.

Vervolgens ging er van alles mis met de kittens van Nina. Heel vervelend en emotioneel, en een mogelijke zwangerschap van Gitta verdween naar de achtergrond. Sterker nog: ik hoopte dat Gitta niet zwanger was.

Maar vorige week begon ik te twijfelen, er waren toch wel tekenen dat Gitta zwanger kon zijn. Pas afgelopen vrijdag lukte het me om, met moed en beleid, haar buikje te bekijken. Met de grootst mogelijke voorzichtigheid wist ik één van haar tepeltjes uit haar vachtje te graven en die was overduidelijk roze. Gitta was zwanger, inmiddels al bijna vijf weken.

Gitta verwacht haar kittens in de eerste week van juni. Tot die tijd kan ik alleen maar hopen dat haar humeur nog een beetje gaat opknappen....

 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie