28-08-2018: Update over Kjaere's kittens

De afgelopen anderhalve week is spannend geweest voor de kittens van Kjaere. Vooral voor Richard, want hij is heel erg ziek geweest. Vorige week zaterdag was ik m het hem bij de dierenarts omdat hij niet wilde eten en geen gram aankwam. Zij stelde voor om hem te laten inslapen. Hij was broodmager en had diarree. De dierenarts vermoedde dat er iets chronisch met zijn darmen niet in orde was en dat hij daarvan niet zou herstellen. Maar dit ging me toch echt te ver, hij mnoest toch op zijn minst een kans krijgen. Richard heeft de dagen daarna zeer intensieve zorg gekregen. De dag na het bezoek aan de dierenarts was hij nog verder afgevallen maar daarna keerde het tij. Met geduldig dwamgvoeren en een kuur antibiotica is hij er gelukkig weer bovenop gekomen. Nog steeds loopt hij een stukje achter in gewicht ten opzichte van Paddy en Emmeline, maar hij gaat er wel komen.

Paddy en Emmeline hebben ook een tik van het virus meegekregen en ook zij vielen af, maar doordat hun gewicht hoger lag konden zij wat meer hebben. Inmiddels gaat het gelukkig weer goed het met drietal. De eerste vaccinatie, die ik normaal gesproken met 9 weken laat doen, is om deze reden uiteraard uitgesteld. De kittens bullen waarschijnlijk pas op zijn vroegst over twee weken hun eerste prikje gaan krijgen.

Het overlijden van Jonna, nu een week geleden, laat een grote leegte achter. Ik heb inmiddels bericht ontvangen van het dierencrematorium, ze is al op 21 augustus gecremeerd. Ik mis haar omdat ze er gewoon altijd was. Jonna was altijd in de buurt, kwam geregeld buurten op de eettafel als ik aan het werk was en als ze me met eten voor kittens of moederpoezen hoorde dan kwam ze steevast kijken of er voor haar ook een hapje was. Haar dagelijkse slokje koffiemelk met probiotica hoef ik niet meer klaar te maken. Het zal vanzelf wel wennen, maar ze heeft bijna 13 jaar bij me gewoond en dat is niet zomaar uitgewist...

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie