15-10-2018: Genieten van de kittens

Deze week heb ik vakantie. En dat komt goed uit want het is heerlijk nazomerweer en de kittens kunnen lekker naar buiten in de ren. De oudste drie worden nu echt groot. Paddy en Emmeline gaan lekker hun gang en stoeien wat af samen. Richard heeft nog steeds een achterstand op zijn broer en zus maar hij doet zijn best om die in te lopen. Hij is inmiddels qua gewicht de kilo ruim gepasseerd. Nog steeds is hij geen zwaargewicht maar hij belooft een gezonde en stoere Norenkater te worden. Zijn lieve snoetje vertedert me nog steeds. Hij moet alleen nog leren zijn nageltjes in te trekken zodat hij niet steeds overal aan vast blijft haken. 

Mika en Kimi doen het ook goed. Ze hebben, net als de drie oudsten op ongeveer dezelfde leeftijd, wat last gehad van hun darmen. Kimi is daar inmiddels goed van hersteld, Mika heeft nog wat last van diarree en wordt daarom nog ondersteund met probiotica. Hij heeft voortdurend honger en ondanks dat zijn darmen dus nog niet helemaal zijn hersteld groeit hij gelukkig weer, al is zijn broer hem nu wel ruim 2 ons voor. 

De kittens hebben het ondertussen prima naar hun zin. Ze rennen, stoeien en spelen, daarbij regelmatig geholpen door youngsters Forester en Leica, bij wie ze ook lekker mogen slapen als het zo uitkomt. 

Binnenkort mogen alle kittens mee naar de dierenarts. De kleintjes krijgen hun eerste vaccinatie en de chip. De drie oudsten krijgen hun tweede vaccinatie. Paddy mag dan verhuizen, maar hij heeft nog geen nieuw huisje gevonden. Ook Richard mag verhuizen, al ben ik voor hem extra kritisch als het om een nieuw thuis gaat. Gezien zijn voorgeschiedenis is en blijft hij mijn speciaaltje. 

Dit weekend is Kjaere opnieuw krols geworden ondanks dat ze de poezenpil krijgt. Ze liet dat niet echt merken, maar Yari had het wel door en heeft haar gedekt. Yari heeft een Suprelorin implantaat waardoor hij onvruchtbaar zou moeten zijn. Maar we moeten afwachten of deze niet geplande dekking succesvol was of niet. Kjaere zit nu apart met gezelschap van een paar andere dames om herhaling te voorkomen. 

 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie