05-11-2018: Het eind komt in zicht met de kittens

Er komt langzaam een einde aan de tijd met de kittens van Kjaere en Ella. Inmiddels is Paddy geresrveerd, hij gaat in Engeland wonen, bij een lieve dame in Kent. Richard, mijn speciaaltje, krijgt een spreekwoordelijk gouden mandje bij lieve mensen in Westland. Speciaal voor hem ben ik zo blij dat hij zulke lieve butlers krijgt. Hij heeft veel meegemaakt maar is inmiddels goed hetsteld en maakt nog steeds grote stappen in zijn ontwikkeling.  Ook Kimi en Mika, de roodwitte mannen van Ella en Yari, hebben hun gouden mandje gevonden en gaan als alles  goed gaat over enkele weken verhuizen naar respectievelijk Delft en Amsterdam.

Alleen voor Emmeline loopt het even wat anders dan gepland. Ze zou naar de USA verhuizen om daar als fokpoes deel uit te gaan maken van een beginnende cattery. Maar helaas heeft röntgenonderzoek uitgewezen dat het knikje wat we enkele weken geleden pas in haar staart ontdekten een aangeboren knikstaartje is en geen breukje zoals we aanvankelijk dachten. Dit betekent dat er met haar beter niet gefokt kan worden, al gaf de orthopeed aan haar het voordeel van de twijfel te willen geven. Daarom is besloten dat Emmeline niet verhuist naar haar beoogde adres maar opnieuw beschikbaar is voor een liefhebbend thuis. 

Deze week krijgen Mika en Kimi hun tweede vaccinatie, en Paddy mag mee voor een rabiës enting die verplicht is voor zijn verhuizing naar de UK. Ook Richard gaat voor een laatste medische check nog een keertje mee naar de dierenarts.

En dan is het tijd voor een poosje rust en het maken van nieuwe plannen. Die zijn er al een beetje, maar ik hoop dat ik de komende paar maanden mijn groep wat rust kan geven na deze enerverende kittentijd. 

 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie