17-11-2018: Afscheid van de kittens

Dit is bijna het laatste stukje dat ik schrijf over de kittens van Kjaere en Odin en van Ella en Yari. Inmiddels zijn Kimi en Richard verhuisd, komende week verhuizen Mika en Emmeline. Want ook Emmeline heeft haar nieuwe thuis gevonden, ze gaat wonen bij Saar, een dochter van Jenna en Borre av Froskeland, en kater Borre. Op 5 december ga ik Paddy wegbrengen naar Maidstone in Kent, UK.

Aan een roerige tijd is een eind gekomen. Deze twee nesten hebben heel wat stress en zorgen teweeg gebracht en er zelfs voor gezorgd dat ik serieus heb overwogen te stoppen met fokken. Ik fok niet voor het geld, maar de dierenartsrekeningen liepen zo hoog op dat ik me serieus zorgen ging maken of ik het allemaal wel zou redden. Maar het feit dat ik voor alle vijf kittens, stuk voor stuk hartveroverend lief, een fijn thuis heb gevonden maakt veel goed. 

Ik kijk dan ook samen met mijn eigen lieverds vol vertrouwen naar de toekomst. Er zijn nieuwe plannen voor 2019, die ik nog niet allemaal bekend kan maken maar waar ik erg naar uit kijk. Voorlopig hoop ik op een periode rust voor de groep, de kittenhaters onder mijn katten mogen even genieten van een tijdje rust zonder kleintjes die hen voor de pootjes lopen. 

Ik wil graag nogmaals Maureen en Dick van cattery Froskeland bedanken voor hun liefdevolle opvang van de kittens van Kjaere en Odin. Voor hun intensieve zorg voor Ritchie, zonder dat had hij het zeker niet gered. Een verhaal over Ritchie wordt gepubliceerd in het Jaarboek van mijn vereniging, de NKFV. 

Ook heel veel dank aan fokkervrienden Laura en Daniël van Cattery Fra Jegere Drøm, die ondanks dat het voor hen een zeer heftig jaar was, zowel met hun katten als privé, altijd hebben meegeleefd met de perikelen in Casa Jarinina.

Ik hoop ook in 2019 op mooie nestjes en vooral gezonde katten en kittens.

 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie