7 juli 2019: Afscheid van Pepper en Jude

Zaterdag 6 juli was het zo ver: De eerste kittens vlogen uit. Pepper en Jude, zonen van Britt en Ticket, werden 's morgens opgehaald door hun nieuwe butler. Ze wonen nu in Berkel en Rodenrijs en gaan daar een hopelijk mooie en gezonde toekomst tegemoet. 

De dag voor de verhuizing van de twee mannetjes heeft Petra nog een laatste keer foto's gemaakt van alle 5. Ze zijn uitgegroeid tot lieve en stoer Noren. Ik ben super trots op dit nestje waar het op wat strubbelingen na best goed mee is gegaan. Gelukkig blijft Ticket Jr. in de cattery. Of hij voor nageslacht gaat zorgen weet ik nog niet. Ik heb nu 3 open katers waarvan er 2 niet echt gezellig zijn, dus wie weet wil ik een leven als open kater dit lieve mannetje wel besparen. Maar de tijd zal het leren. 

Er is interesse getoond voor één van de meiden van Britt, als dit tot een definitieve reservering leidt zoekt alleen Maggie nog een fijn nieuw huisje. 

De drie donderstenen van Jolie (en Yari, neem ik aan) mogen morgen mee naar de dierenarts voor hun eerste vaccinatie en het zetten van de chip. Ze doen het alle drie goed en ze zijn zo ongelofelijk lief. Ik ben zo trots op dit drietal dat het na een moeilijke start toch maar mooi gered heeft. Het DNA voor de vaderschapstest is inmiddels opgestuurd naar het laboratorium, we zullen zien wat daarvan de uitkomst is. 

Yari en Odin zijn duidelijk allebei weer 'up and running'. Yari was dat dus in februari al waarschijnlijk, bij Odin is de vruchtbaarheid sinds pakweg anderhalve maand weer terug. Dit leidt helaas tot conflicten tussen beide heren. Dat betekent dat er op korte termijn keuzes moeten worden gemaakt over hun toekomst als open kater. Ik wil in de eerste plaats dat mijn katten een fijn leven hebben. Daar past wat mij betreft geen leven in afzondering bij, daarom lopen de mannen hier gewoon in huis. Maar als dat gaat leiden tot vechtpartijen dan moet ik een beslissing nemen over mogelijke castratie. Yari staat daarvoor op de nominatie, maar gezien het zeer dominante gedrag van Odin, ook naar een aantal poezen  toe (ondanks dat ze op de pil staan) is de kans aanwezig dat ook hij niet lang meer open kater zal zijn. 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie