11-08-2019: Tweede vaccinatie voor Jolie's kittens

Vorige week donderdag zijn de kittens van Jolie mee naar de dierenarts geweest voor hun tweede vaccinatie. Het was een hele onderneming, want niet alleen Emerson, Lake en Palmer, maar ook Forester en Leica gingen mee. Zij hadden hun eerste enting na de kittenvaccinaties nog niet gehad en ik wilde ze neit laten wachten tot de dierenarts in november hier aan huis komt vaccineren. Ik had het plan om 1 van de kleintjes bij Leica in het reismandje te doen, amar daar awas ze het niet mee eens. Ze begon meteen te schelden tegen Emerson, dus hem toch maar samen met zijn broers en Forester in de grotere reismand gedaan. Arme Forrie zat helemaal onder de kittens verstopt en keek me een met een blik van: Wiens idee was dit? Niet het mijne in ieder geval.

Maar bij de dierenarts ging het allemaal voorspoedig. Allemaal goedgekeurd en hun prik gekregen. Eenmaal weer thuis kregen ze alle 5 een lekker extra hapje en was de stress snel weer vergeten.

Omdat Lake en Palmer naar de VS gaan verhuizen blijven zij nog tot begin oktober in de cattery. Ook Emerson blijft nog een paar weken in verband met vakantie van zijn toekomstige butler. Emerson en Palmer wroden eind ugustus beiden gecastreerd. Lake mag in Amerika voor nageslchat gaan zorgen dus hij gaat 'open' verhuizen. 

Mijn eigen kleine vriendje Ticket Jr. groeit uit tot een stevige puber met een super karakter. Hij is de beste vrienden met Forester, met wie hij vol overgave kan stoeien. Ticket krijgt binnenkort zijn eigen pagina op de website. 

En dan is er voor nu een eind gekomen aan wederom een roerige kittentijd. Het heeft me ook deze keer een hoop zorgen gegeven, maar de ukken hebben het allemaal gered. Nieuwe plannen zijn in de maak, maar de komende maanden hopen we wat rust te hebben in de groep met wat meer tijd voor de volwassenen die daar ook recht op hebben uiteraard. 

 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie