Nieuwe plannen met de meiden

Inmiddels wonen we hier alweer bijna drie maanden. Iedereen heeft zijn draai gevonden. Er zijn een paar nieuwe krabpalen neergezet zodat iedereen een plekje heeft om te slapen. Voor de ren moeten er nog nieuwe klimpalen komen, want de oude krabpaal die nu buiten staat gaat het niet lang meer volhouden vrees ik. De katten zijn veel buiten, maar als ze willen kunnen ze ook binnen slapen. Vooral Jonna "woont" zo'n beetje buiten. Het duurde even voordat ze door het kattenluikje durfde, maar toen ze dat eenmaal snapte was het ook meteen goed. Als ik 's morgens opsta is ze meestal buiten, ze gaat volgens mij naar buiten zodra het licht wordt. Ook 's avonds, als de katten hun hapje natvoer hebben gekregen, vertrekken de meesten naar buiten. Maar als ik 's nachts wakker word dan vind ik er toch meestal wel minstens eentje bij me op bed. Vooral Gitta is daar erg trouw in, meestal ligt ze aan het voeteneind te slapen.

Gitta is onlangs voor de tweede keer getest op HCM en gelukkig was de test ook deze keer negatief, oftewel "normaal". Dat was een grote opluchting, want Gitta's moeder Nina is in maart 2013 voor de derde keer getest en blijkt nu een milde vorm van HCM te hebben. Zelf heeft Nina daar geen last van, maar ze zou het aan haar kinderen doorgegeven kunnen hebben. Natuurlijk hoop ik dat dat niet zo is, met Gitta gaat het in ieder geval goed. Voordat er met Yari of Jolie wordt gefokt worden zij uiteraard ook getest.

Kirsti mag na de zomer haar eeste nestje krijgen. Ik heb al een leuke kater voor haar gevonden, nu maar hopen dat ze het eens is met die keuze. Eerst wordt Kirsti nog getest op een aantal dingen. HCM is al gebeurd en dat was allemaal prima in orde. Fiv (katten-aids) en FeLV (katten-leukemie) zijn al jaren gangbare testen. Daarnaast wordt bij Kirsti middels DNA-onderzoek getest of ze drager is van GSD IV of PKDef. Niet dat ik daar bang voor ben, maar het zijn wel aandoeningen die bij Noren kunnen voorkomen. En het voordeel van een DNA-test is dat het een eenmalig onderzoek is. Als alle testen bij haar en bij haar beoogde verloofde goed zijn dan gaat ze eind van de zomer van de "poezenpil" en zullen we zien wat er gebeurt.

Ook Gitta mag een nestje krijgen, maar ik ben er nog niet uit wat ik ga doen. Het wordt óf een kater van een andere cattery, óf ik wacht tot Oskar weer vruchtbaar is en en zie of het met die twee misschien wat wordt.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie