Een kleine tegenslag

Deze week kreeg ik de uitslag binnen van de DNA-test van Kirsti. Een paar weken geleden was daarvoor bloed afgenomen. Helaas blijkt ze drager van PKDef, een vorm van bloedarmoede. Gelukkig heeft dit geen gevolgen voor de gezondheid van Kirsti, ze is alleen drager en heeft de aandoening zelf dus niet. Deze wetenschap zorgt er alleen wel voor dat ik nu een kater voor haar moet vinden die niet ook drager is van dit gen. De kater die ik voor haar in gedachten heb wordt binnenkort getest, ik hoop dat hij N/N test en dus geen drager is. Als dat zo is dan gaan de plannen gewoon door. Mochten er met een kitten uit een eventueel nestje ook fokplannen zijn dan moet ook dat kitten worden getest. Maar zo ver is het nu nog niet.
Overigens waren de andere uitslagen wel goed, de snaptest (Fiv/Felv) was negatief en Kirsti is geen drager van GSD IV.

Ik ga in de komende tijd ook mijn andere katten waarmee nog gefokt kan worden testen op GSD IV en PKDef. Gelukkig kunnen beide testen met 1 bloedafname worden gedaan door het Van Haeringen Laboratorium.

Kirsti is inmiddels "van de poezenpil" maar ze is nog niet krols geworden. Wel is ze een stuk liever en toegankelijker sinds ze de pil niet meer krijgt. Deze had dus wel degelijk een negatieve invloed op haar karakter. Ik moet er dus nog eens goed over nadenken of ze de pil weer krijgt na haar nestje. Misschien toch maar een Suprelorin implantaat, al heb ik daar voor poezen nog steeds bedenkingen tegen. Maar ook daarvoor geldt: zover is het nu nog niet, dat is van later zorg.De katten hebben de afgelopen weken genoten van de heerlijke zomer. Hele dagen waren ze buiten, ondanks de warmte, hoewel sommigen in de loop van de dag toch maar naar binnen vertrokken voor een koeler plekje. De zwoele nachten werden ook grotendeels in de ren doorgebracht. Dat zal afkicken worden als het weer straks naar herfst omslaat.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie