Klimplezier in de ren

In de buitenren van de katten stond sinds we hier wonen een oude "binnen-krabpaal". Die stond eigenlijk al op de nominatie om te worden weggegooid, maar ik nam hem toch maar mee. En gedurende de zomer heeft hij nog aardig dienst gedaan in de ren.

Maar toen kwam de herfst en kwamen de regenbuien. En daar was deze paal niet tegen bestand. De sisalpalen zijn van karton, en op een gegeven moment droogt dat niet meer op na de zoveelste stortbui. Dus op een kwade dag gebeurde het onvermijdelijke: de paal knakte om en legde letterlijk het moede hoofd in de schoot. Het bovenste mandje was toen al helemaal kapot, de bekleding groen uitgeslagen en er was eigenlijk al niet veel meer aan voor de katten.
Dus werd het tijd voor een telefoontje naar Cor Voorthuijsen van Cattery Viking Skatten. Hij maakt schitterende buitenklimpalen van onverwoestbaar eikenhout. Maar ja, dan moet er eerst wel een boom beschikbaar komen in het bos waar hij toestemming heeft om daar hout weg te halen. De benodigde stammen waren er een paar weken later. En begin november kwam er een berichtje: De palen waren klaar !
Op een zonnige zondag kwamen Cor en Els met een aanhanger vol hout en plateaus richting Arkel. Cor ging aan de slag om de plateaus op de palen te monteren. De katten zaten verplicht even binnen omdat hij meerdere keren met materiaal en gereedschap de ren in en uit moest. Toen de eerste paal klaar was mochten ze naar buiten en dat was niet tegen dovenmansoren gezegd. In een mum van tijd zaten er een paar op de plateaus om te genieten van het nieuwe uitzicht. Oskar was zelfs zo ongeduldig dat hij ook de andere paal al wilde proberen, maar daar moest Cor de plateaus nog van vastzetten dus hij moest er helaas weer af. De herrie van de zaagmachine vonden de katten wel een beetje eng, maar toch gingen ze niet naar binnen, want het was gewoon te leuk, die nieuwe palen.

Hopelijk hebben ze hier de komende jaren plezier van en kunnen ze als ze dat willen lekker buiten op de uitkijk zitten.

Kirsti is de afgelopen periode meerdere keren krols geweest. Ze is nu weer even rustig, maar hopelijk mag ze bij een volgende krolsheid eindelijk uit logeren. De plannen voor een nestje met Kirsti zijn dus weer een stapje dichterbij gekomen, maar daarover hopelijk een volgende keer meer....

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie