We zijn verhuisd !

Het is een hele tijd geleden dat ik in het dagboek schreef. De voornaamste oorzaak was de verhuizing. Heel veel voorbereidingstijd. Er moest flink geschilderd en geklust worden in het nieuwe huis. Ik ben door een paar lieve mensen geholpen, maar die hadden daarnaast ook hun eigen leven en werk, dus het ging niet heel erg hard. Dat was niet erg, want ik had immers nog mijn flat, dus ik stond niet op straat. De flat kon ik in maart voor een leuke prijs verkopen, en toen ging het toch ineens hard. Verhuizer bellen, verhuisdatum afspreken, en daarna begon het inpakken. Bijna 70 verhuisdozen en daar kon nog lang niet alles in.

En het belangrijkste: Er moest een kattenren komen, zodat de katten eindelijk naar buiten konden. Hans Rutte van Otten Petcages kwam langs om de tuin te bekijken en te meten. Een ren van 5 bij bijna 4 meter was haalbaar. Op de zaterdag voor de verhizing werd hij geplaatst en ik was er meteen superblij mee.

Op maandag 22 april verhuisden de katten. In twee ritten bracht ik ze samen met mijn zus en haar jongste zoon naar Arkel. Ze doorstonden de rit met gemengde gevoelens, vooral Oskar was van slag. De nacht brachten ze in het nieuwe huis door, de volgende dag kwamen de verhuizers. Zus Elly had op het moment dat de vrachtwagen voorreed alle katten in de nieuwe kattenren gezet, zodat ze tijdens het naar binnen ruimen van de spullen en de dozen niet konden ontsnappen. Ze vonden het een beetje vreemd dat ze niet naar binnen mochten, maar heel erg vonden ze het nou ook weer niet.

Inmiddels zijn we een maand verder. De dozen zijn uitgepakt, het huis is redelijk op orde. Ik wacht alleen nog op mijn nieuwe bankstel, dat zou al lang zijn geleverd maar is helaas vertraagd tot begin juni. De katten zijn helemaal thuis hier. In de achterdeur zit inmiddels een kattenluik, zodat ze de hele dag zelfstandig naar buiten en naar binnen kunnen. Ze genieten van het buiten zijn, ook als het regent. Ik denk niet dat ze nog terug willen naar ons vorig huis. Dat kan ook niet, want dat is op 15 mei verkocht.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie