Gitta is zwanger

Het is hoogzomer buiten en dus blijven de katten binnen, veel te warm in de zon voor Noren met een dubbele vacht.
Gisteren kreeg ik de uitslag van de PKDef test van Oskar. Hij is N/N, dus ik ben blij. Nu zijn al mijn fokkatten getest op zowel PKDef als GSD IV en behalve dat Kirsti en Jayne drager zijn van PKDef zijn alle uitslagen N/N. Dat maakt het fokken gelukkig een stukje relaxter.

Jonna heeft het voor elkaar, ze komt weer beneden. Vorige week waagde ze het opnieuw en toen ging het goed. Geen ruzies meer en ze gaat ook weer naar buiten. Voor Oskar is dit helaas nog niet weggelegd. Hij wordt wel weer wat vrijer, hij durft soms in de hal te zitten zodat hij de woonkamer in kan kijken en soms zit hij op zijn vertrouwde plekje achter de TV op zijn bakje natvoer te wachten. Maar naar buiten vindt hij eng. Ik heb hem een keer buiten gezet en de deur dicht gehouden zodat hij alleen was, maar hij zat niet op zijn gemak. Dus maar weer naar binnen. Gelukkig lijkt hij het boven nog steeds wel naar zijn zin te hebben, waar hij overigens totaal niet wordt belaagd, zelfs niet meer door Nina.

De uitslag van Oskar kwam mooi op tijd, want nu kon ik ook bekend maken dat Gitta zwanger is van Oskar. Net als de vorige keren dat ze voor dekking ging mag ik niet aan haar buik frunniken, dus even tepeltjes checken is er niet bij. Gitta is niet net als haar moeder Nina, die ik voor dat doel gewoon even op haar rug kon leggen waarna ze me luid spinnend mijn gang liet gaan. Maar Gitta is al een paar ons aangekomen en als ik stiekem een hand over haar buik haal voel ik haar tepels. Of die roze zijn weet ik dus niet, maar ik ga er maar vanuit dat ze zwanger is.

Jolie lijkt niet zwanger. Ze is niet zwaarder geworden de afgelopen weken en bovendien hield haar krolsheid nog dagenlang aan, hoewel Oskar geen belangstelling meer voor haar had. Yari daarentegen wel. En aangezien ik niet zeker weet of zijn Suprelorin nog werkt, moet hij vooral uit de buurt blijven van zijn nichtje. Wachten dus op de volgende ronde voor wat betreft Jolie, hoewel ik me soms afvraag of ze kittens wel leuk vindt. Die van Kirsti vond ze in ieder geval helemaal niet leuk, tot op de dag van vandaag moppert ze tegen Jayne en jaagt ze haar weg zodra ze tedicht in de buurt komt. Nu is dit gedrag wel typerend voor jonge poezen, dus wie weet draait ze nog bij.

Gitta is zoals altijd de rust zelve. Kalm en bedaard gaat ze haar gang, af en toe geeft ze aan dat ze wel een extra hapje wil en verder is het business as usual wat haar betreft. Ik hoop dat het deze keer goed gaat met de kittens, dat ze genoeg melk zal hebben. Maar zo ver is het nu nog niet, Gitta heeft nog even te gaan. Haar kittens worden verwacht rond 11 juli.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie