Gitta's laatste loodjes

De laatste weken van Gitta's zwangerschap zijn ingegaan. Ze dijt gestaag uit, al wordt ze nooit zo tonnetje rond als haar moeder voorheen, want ze is een slag groter. Gitta is nu zo'n acht ons aangekomen, tegen het eind van de zwangerschap zit er een kilo bij denk ik. Ze eet met smaak de extra hapjes die ik haar voorzet en verder slaapt ze voornamelijk. Ze moppert nog steeds tegen Janye, hoewel dat redelijk gemoedelijk gaat. Binnenkort ga ik de bevaldoos maar eens in orde maken. Ik wil deze keer uitproberen hoe het gaat om moeder en kittens vanaf het begin in de woonkamer te zetten. Voorheen woonden ze de eerste drie weken op de slaapkamer, maar wie weet is de overgang minder groot als ze meteen in de woonkamer zijn. Eventueel kan ik voor de nacht het gezin wel mee naar boven nemen. En als het niet bevalt gaan ze alsnog permanent in de slaapkamer.

Het goede nieuws voor Jayne is dat Jolie iets minder lelijk tegen haar doet. Als ze een goede bui heeft krijgt Jayne zowaar een kopje van Jolie, die overigens ook met Yari wel weer vrede heeft gesloten voor zolang het duurt. Krols is ze tot nu toe niet meer geworden. Ik hoop dat ze nog een keer krols gaat wroden zodat we een herkansing met Oskar kunnen doen. Ik denk er hard over om Yari over een paar maanden weer een Suprelorin te laten geven. Hij wordt dan ook getest op HCM/PKD en als die test goed is mag hij in principe wel nakomelingen krijgen. Maar ik vind het beter om dat nog een poosje uit te stellen. Stel dat ook Jolie nog zwanger raakt, dan zijn er dit jaar 3 nestjes, dat lijkt me echt wel even genoeg. Maar de tijd zal uitwijzen hoe het gaat lopen.
Een belangrijke reden waarom ik de komst van meer nestjes wil uitstellen is dat Oskar sinds een week weer beneden durft te komen en hij is zelfs al een paar keer weer buiten geweest. Maanden bivakkeerde hij boven samen met Jonna, die al eerder weer naar beneden durfde. Als Gitta straks kittens heeft zit de kans erin dat Oskar en Jonna weer naar boven worden gejaagd en dat vind ik best wel heel sneu voor ze, ook al krijgen ze ook daar genoeg aandacht. Een nestje blijft hoe dan ook een stressfactor in een cattery.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie