Nog een week te gaan

Het gaat nu echt opschieten voor Gitta. Nog een goeie week te gaan voordat ze voor de tweede keer moeder gaat worden. Ze houdt zich rustig, ligt meestal te slapen en onderbreekt dat alleen maar om te eten of om te mopperen tegen Jayne of Yari als die te dicht in haar buurt komen.

Haar buik is enorm, ze kan alleen nog languit liggen en zichzelf wassen kost steeds meer moeite.

Deze week heb ik de kittenkooi in de woonkamer gezet. Ik ga deze keer wat anders proberen, nl. moeder en kittens direct vanaf het begin in de woonkamer laten verblijven in plaats van de eerste weken in de slaapkamer. Ik hoop dat het lukt, want dat betekent dat Oskar in ieder geval rust heeft boven. Hij komt nog wel beneden, maar wordt door Gitta subiet naar boven gejaagd. Of door Björn, want die vindt dat ook een leuk spelletje. Verder doen ze hem niets, als hij maar "weg" is. Naar buiten mg hij ook niet, maar hij doet ook niet eens een poging. Dus als ik nu de kittens eerst boven laat wonen dan is Oskar ook daar niet meer veilig. Ik hoop maar dat het goed gaat. En boven alles hoop ik dat er niet weer knallende ruzies komen, maar de tijd zal het leren.

Jolie is nog niet opnieuw krols geworden, ik houd er rekening mee dat ze de zomermaanden "overslaat" en pas weer ergens in september krols wordt. Dat betekent dat ik Yari scherp in de gaten moet gaan houden, want ik ben er vrij zeker van dat zijn Suprelorin inmiddels is uitgewerkt en hij mag Jolie niet dekken. Yari richt zijn aandacht momenteel vooral op Jayne. Die is pas vijf maanden, maar daar zit Yari niet mee. Hij doet zijn best om haar te versieren en een paar dagen geleden hoorde ik Jayne benauwd piepen en zat Yari met zijn dikke kont bovenop haar. Ik heb hem uitgemaakt voor vieze pedo en Jayne bevrijd. Yari kon er niet mee zitten en huppelde vrolijk naar buiten. Tja, Yari zit nou eenmaal nooit ergens mee. Maar hij is voorlopig echt nog niet aan de beurt heb ik besloten, eventuele plannen met hem komen er pas volgend jaar. In augustus wil ik hem op HCM laten testen en als die test goed uitpakt krijgt hij waarschijnlijk opnieuw een Suprelorin. Maar dat heb ik hem nog niet verteld...

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie