Een week oud

Gitta's kittens zijn een week oud en ze groeien als kool. De twee zwaarsten zijn de twee ons al gepasseerd. De rooikes doen het wat rustiger aan, de twee kleinsten krijgen gedurende de hele dag en 's nachts één keer de fles. Ze weten het al, zodra ik op mijn knieën voor de bench zit komen ze eraan en kruipen op mijn hand. Tijdens en na het drinken spinnen ze hartstochtelijk. Jammer dat het weer nodig is om bij te flessen maar het is niet anders. En liever dit dan zieke kittens. Als ik ze met de fles bijvoer komen ze er wel.

Gelukkig zijn er nog geen aanvaringen geweest. Gitta is zorgzaam en alert, maar tot nu zonder grote problemen. Jonna is erg op haar hoede en mijdt de kittenkooi zorgvuldig, maar tot nu toe gaat het goed. Vanmorgen waren een paar katten in de tuin aan het knokken, en dat trok natuulijk wel de aandacht. Ook Gitta kwam naar buiten om te zien waar dat gejank en geschreeuw vandaan kwam, maar verder kon het de Noren weinig boeien. Uiteraard konden die zich vanachter het gaas van de ren niet in het strijdgewoel mengen.

De mannetjes hebben alle vijf een naam gekregen die straks op hun stamboom komt. Ik begin er aan te wennen om ze uit elkaar te houden. Vooral bij de roden was het soms even goed kijken wie nou wie is, vooral ook omdat de gewichten elkaar niet heel veel ontlopen. De zwart witjes zijn qua aftekening gelukkig een stuk makkelijker uit elkaar te houden.

Ik weet nog niet of Jolie zwanger is. Ik zou bijna zeggen van niet, want ze is, ruim een week na haar krolsheid, nog nauwelijks aangekomen. Het zou in dit geval goed uitkomen als ze niet zwanger blijkt te zijn.
Over twee weken heb ik een afspraak bij dierenradiologe Barbara Vandevelde voor een HCM-echo voor Yari en Nina. Nina kreeg anderhalf jaar geleden de diagnose HCM mild en ik wil weten hoe ze er nu voor staat. Yari is nog niet eerder getest. Hij is een zoon van Nina en daarom wil ik hem zeker laten testen vanwege de kans op erfelijkheid. Als Yari's test goed is krijgt hij weer een Suprelorin implantaat zodat hij weer voor pakweg een jaar onvruchtbaar is. Als de test daarvoor aanlediing geeft wordt Yari gecastreerd.

Ik zal komende dagen weer nieuwe foto's maken van de kittens, die komen dus binnenkort op de website.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie