Ruim 10 weken alweer

De kittens zijn vandaag ruim 10 weken. Geen spoor van een entreactie, ik heb echt helemaal niets aan ze gemerkt. Gelukkig maar! Of ja, misschien toch: Het zal echt toeval zijn, maar sinds hun eerste enting eten Vicky en Ducati ineens droge brokjes. Dat had ik ze voor die tijd nog niet zien doen. Nou kan het goed zijn dat ze heus wel brokjes aten, ik zit er tenslotte geen 24 uur naast. Maar het is wel opvallend dat ik nu ook die twee regelmatig bij de brokjes zie. En het is te merken in de gewichten, want met name Vicky en Ducati bleven wat achter maar halen dat nu rap in.

Vanwege het mooie weer zijn de katten lekker veel buiten in de ren. Vooral toen ik vorige week samen met mijn zus mijn Clematis heb gesnoeid hadden ze het naar hun zin. Die was namelijk helemaal over de ren gegroeid en dus lag de ren na de klus helemaal vol met blaadjes en takjes. Dat was feest om doorheen te sjezen met z'n allen. Maar omdat Clematis giftig schijnt te zijn voor katten heb ik toch maar alles opgeruimd.

Vorige week is Bianca, de fokker van mijn Oskar, op bezoek geweest. Ze was benieuwd naar de baby's van Ozzy en natuurlijk kwam ze ook om hem te knuffelen. Dat laatste is alleen helaas niet gelukt: Oskar had zich onder het bed verschanst en weigerde om er onder uit te komen. Dus meer dan een voorpoot en zijn snuit heeft ze niet gezien. Maar alle andere katten en de kittens lieten zich gelukkig wel op de foto zetten. Hopelijk komt Oskar bij een volgend bezoek wel tevoorschijn.

En gisteren waren de toekomstige baasjes van Triumph (Brutus) en Harley (Boris) op visite om te zien hoe hun mannetjes al waren gegroeid. Brutus liet zich lekker knuffelen, Boris is wat gereserveerder. Maar ik heb ze al gewaarschuwd dat dat na de verhuizing misschien wel gaat veranderen, wie weet is het dan wel andersom :-) Brutus en Boris gaan wat later verhuizen dan met 13 weken omdat hun mensen eerst nog lekker een weekje met vakantie gaan. De kinderen waren bijna niet meer mee naar huis te krijgen. Maar over een paar weekjes kunnen ze iedere dag met hun nieuwe vriendjes spelen.

Gisteravond nog even schrikken: Ducati moest heel erg spugen. Allemaal wit schuim en "iets groens". Het leek er sterk op dat hij een krekel of iets dergelijks had opgegeten en dat was kennelijk niet zo goed bevallen. Ik heb hem even in de gaten gehouden maar het leek verder wel goed met hem te gaan al wilde hij natuurlijk geen natvoer hapje. Vanmorgen was hij gelukkig weer in orde, de Applaws Kip ging er vlot in.Beter maar geen krekels meer eten denk ik.

Bianca heeft bij haar bezoek heel veel mooie foto's gemaakt. Die ga ik nu even uitzoeken en op de website zetten.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie