De laatste weken

Wat gaat het weer hard. Ik roep het bij ieder nest maar het is gewoon zo. Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat Gitta's kittens werden geboren en de weken dat ik er twee moest bijflessen. Eerst in de bench, toen in de ren, toen "los" en uiteindelijk naar buiten, in een razend tempo leren de kittens om zich zo zelfstandig mogelijk te redden.

Deze week zijn de kittens weer ontwormd. Volgende week mogen ze naar de dierenarts voor hun tweede enting.

Gitta wordt wat minder zorgzaam. Ze blijft nog steeds in de buurt van haar kroost en met enige regelmaat liggen er nog kittens bij haar om te drinken of te worden gepoetst. Maar de kleintjes gaan steeds meer hun eigen gang en liggen soms door het hele huis verspreid te slapen. Maar als ik ze bij elkaar wil hebben is het voldoende om aan te geven dat er wat te eten valt, dan zijn zitten ze in een mum van tijd om me heen. Helaas doen ze dat ook als ik zelf iets wil eten. Het is bijna onmogelijk om boord of een warme maaltijd te eten. Zelfs als ik buiten ga zitten weten ze me te vinden. En probeer maar eens fatsoenlijk te eten met twee kittens op je schouders, drie op je schoot en hun moeder of Jayne die vanaf de zijkaten ook nog een poging doet om iets van je bord te jatten. Deze week probeerde ik kipfilet te eten, dat was onbegonnen werk. Op een gegeven moment ging Vicky er vandoor met een groot stuk in haar bek. Grommend verschanste ze zich onder de tafel met haar "prooi". Ik heb het stuk kip afgepakt en verdeeld onder de kittens. Vervolgens heb ik razendsnel de rest van de kip opgegeten om ervoor te zorgen dat ik die in ieder geval zelf binnenkreeg. Ik weet dat dit gedrag wel over gaat naarmate ze ouder worden dus het is even doorbijten :-)

Vorige week kreeg ik bezoek van een dame van dierenverzekeraar Proteq. ik kreeg het verzoek om hun banner op mijn site te plaatsen. Mensen die via mijn website een verzekering afsluiten krijgen voor het eerste verzekeringsjaar 10 euro korting. En als ze hun kitten Royal Canin brokjes voeren aan het eind van het jaar nog eens 25%. Dat is natuurlijk een mooi aanbod. Zelf heb ik mijn katten niet verzekerd, dat is met zo'n grote groep niet te doen. Maar als ik liefhebber was en 1 of 2 katten had zou ik het zeker overwegen, want de rekeningen van de dierenarts kunnen flink oplopen. Zelf hield ik er een paar leuke placemats aan over, niet verkeerd :-)

Ik moet nog even zien of het lukt om nog wat foto's te maken van de ukkies want dat is er de afgelopen dagen niet zo van gekomen. Wel een paar filmpjes gemaakt vanmorgen toen ze aan het spelen waren met het nieuwe tentje van Felix. Ik denk niet dat het tentje lang gaat leven...

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie