Afscheid van Gitta's kittens

En toen waren ze voorbij, de 13 weken kittentijd. Het is - zoals met elk nestje - weer veel te snel gegaan. Maar wat heb ik van ze genoten, van Gitta's vijftal. Ik zie haar nog liggen, midden in de kamer op de vloer terwijl ze haar kittens op de wereld zette. En wat was ze weer een trots en zorgzaam moedertje, al had ze ook nu te weinig melk. Drie weken bijflessen, ook dat deed ik met liefde en ik werd beloond. Want op dit moment rennen er vijf kerngezonde, blije en speelse kittens door mijn huis.

De motormuizen gaan nu het nest verlaten, het wordt zo onderhand tijd want hun mama is zo ongeveer wel klaar met opvoeden. Ze is nog steeds zorgzaam, maar wil ook wel weer eens wat tijd voor zichzelf. En ook de rest van de groep vindt het zo onderhand welletjes. Björn wil zijn plek op de hoge krabpaal terug, Jonna en Oskar zijn het zat om boven te wonen, Jolie wil sowieso dat ze liefst vandaag nog alle vijf vertrekken zodat zij weer alle aandacht krijgt die ze wil (niet dat dat de afgelopen weken niet gebeurde, maar ze had duidelijk een andere mening dan ik).

Morgen verhuist Ducati, over twee weken verhuizen Triumph en Harley. De verhuizing van Vicky duurt nog een paar weken, als alles goed gaat verhuist zij over een maand. Norton zoekt nog een huisje, dus die blijft misschien ook nog wel een poosje.

De rust keert hopelijk terug in Casa Jarinina. De leuke, maar drukke kittentijd is voorbij. Ik heb er ook nu weer met volle teugen van genoten en heb met liefde mama Gitta geholpen met de opvoeding van haar tweede nestje.

Dit dagboek kan niet sluiten zonder de gebruikelijke songtekst, waarmee ik ieder nestje uitzwaai. In dit geval kan dat er natuurlijk maar één zijn:

Get your motor runnin'
Head out on the highway
Lookin' for adventure
And whatever comes our way
Yeah darlin' go make it happen
Take the world in a love embrace
Fire all of your guns at once
And explode into space

Like a true nature's child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die

Born to be wild
Born to be wild

(Steppenwolf - Born to be Wild)

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie