Twee weken oud, de oogjes zijn open

Vandaag zijn Kirsti's kittens twee weken oud. De oogjes zijn open en ze beginnen wat meer rond te kruipen in de kraamdoos. Zien doen ze nog niet veel, ze kijken met waterig blauwe oogjes lodderig de wereld in. De kittens groeien nog steeds goed, de melk van mama is gelukkig ruim voldoende. Af en toe komen de andere katten even buurten en over het algemeen vindt Kirsti dat wel best. Alleen Jonna mag niet in de slaapkamer komen, althans niet te dichtbij. Dan wordt Kirsti nerveus en begint ze te blazen. Ik snap nog steeds niet wat dat nou is, maar Nina had dat ook altijd als ze kittens had. Jonna doet de kleintjes niets, ze moet er zelfs weinig van hebben en blijft er ver uit de buurt, maar toch is er kennelijk iets in hoe ze kijkt of hoe ze doet wat bij de moederpoes op de zenuwen werkt. Ik kan alleen maar hopen dat het goed gaat en dat Jonna niet weer wordt aangevallen zoals toen Gitta haar nest had in de zomer van 2012.

Het crème ventje lijkt toch een 09 en dus "met wit" te zijn. Hij is zo licht crème dat hij eerst effen creme zonder wit leek te zijn, maar nu hij wat groter wordt, is het duidelijker te zien. Dat betekent dat alleen het blauwe poesje geen wit heeft.

Ik heb de katertjes koosnaampjes gegeven om ze voorlopig mee aan te duiden: Joe, Jack en Joshua. Ze zullen van hun nieuwe baasjes ongetwijfeld nieuwe namen krijgen, maar die zijn nu nog niet bekend. En hun stamboomnamen zijn wat te lang als roepnaam. Het poesje heeft nog geen naam. Ik weet nog niet of ik haar wil houden, zo ja dan moet ze wel ene naam krijgen die ik ook voor de langere termijn leuk vind en die past bij wat hier al aan viervoeters rondloopt.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie