De verhuizing

Wat gaat het ineens hard met de kittens ! Afgelopen woensdag heb ik ze naar beneden verhuisd. In de woonkamer is van konijnenhekjes een rennetje gemaakt en omgetoverd tot een kittenspeelplaats. Kirsti moest even wennen aan de nieuwe situatie maar ze vond het al gauw goed. Slepen met haar kittens doet ze ook nu niet, daar kan Nina nog wat van leren (hoewel, die is kastraat dus dat hoeft niet meer).

Een paar dagen na de verhuizing was het zover: de kittens klommen uit de kraamdoos. Kirsti werd daar wat zenuwachtig van maar ze waren niet meer te houden. Met hun staartjes fier omhoog stuiterden ze door het rennetje. En nu hebben ze het geweldig naar hun zin. Ze slapen nog steeds in de doos bij hun mama, al is die ook niet te beroerd om in de ren te gaan liggen als ze willen drinken. Zodra ze wakker zijn klauteren ze uit de doos, soms met een koprol, en gaan ze aan de wandel. Het krabpaaltje is ook al in gebruik, ik heb zelfs kleine Joe al heel stoer zijn nagels eraan zien slijpen, geen gezicht was het ! 

De andere katten bekijken de kittens met argusogen. Yari is nog steeds hun grootste vriend, hij komt af en toe even buurten om te spelen. Nina ligt regelmatig in de ren te slapen en als het zo uitkomt wil ze ook wel even een kitten poetsen. Oskar mag vanaf een afsandje wel kijken, wat hij graag doet. Als hij te dichtbij komt wordt Kirsti alert, hij is een open kater en dus wat minder welkom dan Yari of Björn. De dames Gitta en Jolie tonen geen interesse, Gitta gromt alleen maar tegen de ukkies. Waarschijnlijk komt dat omdat ze allebei de poezenpil krijgen, die is funest voor moedergevoelens. De enige die niet bij de kittens in de buurt mag komen is Jonna. Zodra Kirsti haar aan hoort komen komt ze overeind en als Jonna te dichtbij komt begint ze te blazen. Jonna snapt het inmiddels en blijft braaf uit de buurt.

Sinds dit weekend ben ik begonnen de kittens vast voer aan te bieden. Dat is altijd dikke pret. Lekker met je pootjes in het voer gaan staan en lekker kliederen. Gourmet mousse aangelengd met kittenmelk is voor baby's, wij willen gewoon natvoer,en wij willen brokjes, wij hebben niet voor niets al tandjes. Oké, oké, dan laten we de kittenmelk zitten en krijgen jullie mousse zo uit het blikje of kittenvoer van Almo Nature. De brokjes staan er ook al. En het kattenbakje uiteraard, ik ben benieuwd wanneer het eerste plasje of drolletje daar wordt gedeponeerd :-)

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie