14-01-2017: Het nieuwe jaar begint goed

Het nieuwe jaar begint met wat leuke nieuwtjes uit Cattery Jarinina. 

Ten eerste is Gitta uit logeren geweest bij haar lover Einar av Froskeland. Twee dagen voor Kerst werd ze krols en gelukkig mocht ik haar komen brengen bij mijn lieve vrienden Maureen en Dick, ondanks de drukte in verband met de kerstviering. Gitta heeft een paar gezellige dagen doorgebracht met Einar, die twee konden het gelukkig goed met elkaar vinden. Nu is het afwachten of ze zwanger is. Ze eet wel meer, dus ik heb goede hoop dat het "raak" is.

En dan is er nog meer nieuws: We krijgen als alles goed gaat gezinsuitbreiding. Op 2 december 2016 werd een nestje geboren in Cattery Leviathan's Lair in Heerlen. Al meteen bij de eerste foto van moeder Beauty met haar kroost viel ik als een blok voor poesje Cure. Een blauw met wit "koetje", veel wit dus met schattige vlekjes en een blauw kinnetje. Even werd het nog spannend toen er twijels waren of ze echt een meisje was. Maar gelukkig bleek dat echt het geval. Wekenlang ging ze hier door het leven als Koetje, ik was nog druk aan het bedenken hoe ik haar zou gaan noemen. Maar eerst moest het kittenbezoek natuurlijk nog plaatsvinden, ik had een optie, maar de fokker moest het nog wel goed vinden dat ze hier komt wonen. Op 11 januari reisde ik samen met vriendin Maureen af naar Heerlen om Cure en haar nestgenootjes en het nestje dat twee dagen later werd geboren te zien. En oh wat waren ze allemaal leuk en lief en schattig. En kleine Koe was in het echt nog leuker dan op de foto's. Gelukkig werden de fokker en ik het snel eens: Cure komt ergens half maart hier wonen. De verhuisdatum hangt onder andere ervan af of Gitta inderdaad zwanger is, als dat het geval is dan komt onzze nieuwe bewoner hier pas als haar kittens minstens een week of 4 oud zijn.

Haar nieuwe roepnaam is inmiddels ook gekozen. Ze zal hier als Kjære (spreek uit: Kjare) door het leven gaan, dat is Noors voor "dierbaar".

De jongedames Ella en Heidi groeien voorspoedig op, ze zijn inmiddels 8 maanden oud. Voor Odin en Yari staat binnenkort een bezoek aan de dierenarts op de planning voor een Suprelorin implantaat. Voor Odin wordt dat de eerste keer. Yari krijgt opnieuw een staafje omdat zijn vorige uitgewerkt lijkt. Ik wil hem graag "open" houden voor Ella, maar die is nu echt nog te jong om moeder te worden.

De dekking van Jenna is een tijdje uitgesteld. Ze werd niet tegelijk met Gitta krols en het steeds apart moeten houden van Odin en Yari werd een belasting. Dus heb ik haar terug op de poezenpil gezet. Ze zal nu wellicht samen met Jolie een nestje gaan krijgen, maar die plannen zijn uitgesteld tot op zijn vroegst komend voorjaar.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie