28-01-2017: Gitta is zwanger

We zijn inmiddels weer een paar weken verder. De dagen beginnen weer te lengen, de katten zijn weer wat vaker buiten te vinden. De sneeuw vn een paar weken geleden vonden ze maar zo-zo. Het is ondertussen wel duidelijk dat Gitta zwanger is. Ze houdt niet van tepeltjes checken dus dat heb ik maar niet gedaan. Maar ze begint al ene beetje een schommelbuikje te krijgen en ze komt regelmatig om een extra hapje natvoer of vlees vragen. Haar vriendelijkheid ten aanzien van Heidi en Ella is met het vorderen van haar zwangrschap ook weer over. Ze moppert weer tegen de dames. Maar die zijn inmiddels ook acht maanden oud, dus het is logisch dat ze hen niet meer als haar surrogaat baby's beschouwt. Ik ben heel benieuwd wat haar zwangerschap gaat brengen. Dit wordt Gitta's derde en zeer waarschijnlijk laatste nestje.

Kleine Kjære groeit ondertussen gestaag op in Heerlen. Samen met haar broers en zussen en de vier kittens uit het anddere nestje in de cattery vermaakt ze zich opperbest. Vanwege de zwangerschap van Gitta zal met haar fokker worden overlegd wat een goed moment is om haar te laten verhuizen. Dat zal uiteraard ook afhangen van hoe het de komende periode gaat en of ze goed gaat reageren op de entingen. 

De twee zoons van Kirsti, Harald (nu Sammie) en Jalmar (nu Diesel) vierden op 24 januari hun eerste verjaardag. De tijd vliegt. 

Odin heeft sinds kort een Suprelorin implantaat. Er zijn dit jaar nog geen fokplannen met hem en in overleg met zijn fokkers is daarom besloten om hem nog een jaar rust te geven. Hij begon katergedrag te vertonen en dat leidde tot conflicten met Oskar en in mindere mate met Yari. Om te voorkomen dat ons mannetje gefrustreerd zou raken is daarom besloten tot het laten zetten van het "staafje". Odin lijkt er goed op te reageren, hij heeft tot nu toe geen last van overdreven werking van zijn hormomen. De aanvaringen met Oskar lijken minder te worden. Overigens gaat zeer waarscjhijnlijk ook Yari binnenkort weer een Suprelorin krijgen. Ook voor hem heb ik nu even geen poezen en hij begint alweer awt interesse voor de dames te krijgen. Oskar blijft nog even "open" in verband met de uitgestelde dekking van Jenna en een mogelijke buitendekking. 

We gaan nu eerst uitkijken naar de kittens van Gitta. Ze lijkt zich goed te voelen, dus ik hoop dat ook het tweede deel van haar zwangerschap probleemloos zal verlopen.

 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie