11-02-2017: De laatste weken voor Gitta

De laatste weken van Gitta's zwangerschap zijn ingegaan. Ze heeft een gezellig rond buikje gekregen. Hoeveel ze precies is aangekomen weet ik niet. Ze wil beslist niet worden opgetild en ik wil haar niet frustreren door haar perse te willen wegen. Ze eet zo'n beetje de hele dag door en dat is op zich een goed teken.

Gitta heeft wel een vreselijk slecht humeur. Ze verdraagt eigenlijk niemand om zich heen en moppert en grauwt en snauwt tegen iedereen, zowel tegen de katten als regelmatig tegen mij. Heel soms heeft ze even een lieve bui en mag ik haar aaien. Hopelijk draait ze bij zodra ze is bevallen, meestal is dat gelukkig wel het geval. 

Met Odin gaat het nog steeds goed na het plaatsen van de Suprelorin. Maar hij is nog steeds op zijn hoede voor Oskar die hem dan ook wel heel erg heeft dwarsgezeten in de weken voordat hij zijn staafje kreeg. Dus Odin blaast en gromt zodra hij Oskar in het zicht krijgt. Dit beperkt hem helaas in zijn bewegingsvrijheid, maar ik kan er niet zo heel veel aan doen. Oskar doet Odin op zich niets, maar de kleine jongen vertrouwt hem gewoon niet. Hopelijk verbetert dat nog in de kiomende periode. 

Het plan is om Jenna en Jolie nu samen van de poezenpil te halen. Dat gaat nog wel even duren.Eerst moet Gitta zijn bevallen en gaan we zien hoe het met haar en haar kittens gaat. Daarna beslissen we pas wanneer we aan volgende plannen gaan werken. Als Gita's nestje geeft waar we op hopen zal zij zeer waarschijnlijk worden gecastreerd. Ze heeft dan drie nesten gekregen en is inmiddels ruim zeven jaar oud, dan is het wel welletjes voor de dame. 

Heidi en Ella groeien ondertussen ook gestaag door. Ze zijn inmiddels negen maanden oud en ik moet ze zo onderhand in de gaten gaan houden dat ze niet krols worden. Ik wil ze voordat dit gebeurt de poezenpil gaan geven. Omdat ik van beide dames ook de vader in huis heb wil ik geen ongeplande dekkingen. Bovendien zijn beide dames natuurlijk nog veel te jong voor een nestje. Ze kunnen het gelukkig nog steeds heel goed vinden samen, ze hebben vandaag lekker samen in de sneeuw gestoeid die vannacht is gevallen. Omdat de temperatuur morgen weer omhoog gaat zal deze vreugde van korte duur zijn vermoed ik.

 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie