1-03-2017: Een zevenling voor Gitta !

Gitta is in de nacht van 27 februari moeder geworden van maar liefst zeven kittens. Haar grootste nest tot nu toe en ook het grootste aantal kittens dat ooit in cattery Jarinina werd geboren.

Gitta was de dag voor de bevalling al flink onrustig. Ze had haar kraamdoos wel goedgekeurd, want die werd regelmatig omgespit en ze ging er ook geregeld een poosje in liggen. Ze had een enorme buik en dat er weer een groot nest zou komen daar hield ik wel rekening mee. De kittens waren aan het indalen en dat was goed te zien, haar buikje sleepte bijna over de grond. Maar 's avonds werd ze rustiger, dus ik dacht, noopte, dat ze de nacht nog door zou komen. Ik besloot bijtijds naar bed te gaan, in de hoop nog een paar uurtjes te kunnen slapen. Maar Gitta hobbelde achter me aan naar boven, dus ik verhuisde haar doos ook maar naar de slaapkamer en zette hem naast mijn bed. Ze kroop erin, haalde de dekbedhoes nog maar eens overhoop en ging vervolgens weer een rondje lopen. Dit ging zo door tot een uur of één 's nachts. Toen kroop ze in haar doos en bleef daar ook. Ik was niet verbaasd toen ik haar tegen half twee driftig hoorde poetsen. Ik voelde voorzichtig in de doos en inderdaad, er was een kitten geboren. Ik deed het schemerlampje op mijn nachtkastje aan om te checken. Gitta was rustig en vakkundig bezig haar kleintje te wassen. Ook de navelstreng had ze al door geknaagd. Haar eerstgeborene was een zwart tabby katertje. Een half uurtje later werd nummer twee geboren. Daar moest ze hard voor werken want die lag in stuit. Het kostte haar duidelijk moeite maar ook deze kleine rood/witte mini kwam levend ter wereld. Ik besloot daarna geen licht meer te maken, hield haar vanuit mijn bed in de gaten. Steeds als ik haar hoorde poetsen voelde ik voorzichtig in de doos en dan lag er weer een pasgeboren ukkie. Zodra ik voelde dat hij bewoog liet ik Gitta verder haar gang gaan. Om vier uur had ze vijf kittens op de wereld gezet. Ik had geen licht meer gemaakt en had dus geen idee van kleurtjes of geslachten. Ik voelde voorzichtig aan haar buik. Die was duidelijk nog niet leeg. En dat klopte, want er werd nog meer geboren. Om half zeven kreeg ze haar laatste kitten, en toen was ik even de tel kwijt, waren het er nu zes of toch zeven? Toen het een uurtje later licht werd telde ik nog eens goed: Drie roden en vier zwarte. Dus het waren er echt zeven. 

De volgende morgen maakte ik voor de zekerheid een controleafspraak bij de dierenarts. Gitta had voor zover ik had gezien alle zeven placenta's opgegeten en dat is eigenlijk wat te veel. En dan kon de DA ook gelijk even de geslachten van de kittens controleren. De rode kittens konden zowel poezen als katers zijn. Lieve vriendin Petra ging een met me mee met de auto, en dat was maar goed ook want het regende pijpenstelen toen we naar de kliniek reden. Gitta bleek gelukkig in orde, alles voelde goed en soepel aan. De drie rode kittens bleken allemaal jongens, dus de stand is vijf tegen twee voor de heren. Er zijn twee black tabby katers met wit, drie rode (tabby nog niet duidelijk) met wit en twee zwart tortie met wit poesjes, zo te zien eentje effen en eentje tabby.  Er zijn wellicht ook kittens die zilver hebben, maar ook dat is nog niet goed te zien.  

Omdat Gitta ook bij haar derde nestje niet genoeg melk heeft ben ik gisteren begonnen de kleintjes bij te flessen. Gelukkig pakken ze het flesje zonder tegenstribbelen. We gaan ons best weer doen om ook dit mooie stel te laten opgroeien tot lieve, gezonde Boskatjes. 

The Magnificant Seven wordt het thema van dit nestje, samen met de fokker van Einar av Froskeland, de vader van de kittens, ga ik nog eens goed bekijken wie welke naam gaat krijgen.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie