12-03-2017: Het zevental doet het goed

Het gaat heel goed met de kleintjes van Gitta. Ondanks dat het voor mij flink aanpoten is met bijflessen, want ze heeft bij lange na niet genoeg melk voor haar kittens. Ik denk dat er hooguit drie zijn die zo af en toe bij haar drinken. Maar deze keer fles ik ze alle zeven bij vrijwel iedere voeding. Bij Gitta's vorige twee nesten had ze er dan nog wel twee of drie die geen flesje wilden, maar nu pakken ze allemaal het flesje, soms slaat eentje wel eens een ronde over. 

Maar voor het overige zorgt Gitta trouw voor haar kroost, ze poetst ze over het algemeen helemaal zelf. Heel af en toe help ik een beetje als ik merk dat er 1 of 2 zijn die wel een erg vol buikje hebben. Omdat de kleintjes al na anderhalve week probeerden om over de rand van de kraamdoos te klauteren, heb ik Gitta in een nieuwe doos gelegd met een wat hogere instap. Want anders had ze wellicht een kind onder het bed vandaan moeten vissen Dat leek me niet zo'n goed idee. 

Gitta doet wel beschermend maar tot nu toe jaagt ze nog niemand weg. Dan moet ik er wel bij zeggen dat de katten die een hekel hebben aan kittens de slaapkamer zorgvuldig mijden. Ik houd er maar rekening mee dat het ook deze keer er op uit gaat draaien dat een aantal van de katten voor een bepaalde periode boven gaat wonen. Erg jammer, maar ik kan er weinig aan doen. Het is wel één van de redenen dat dit echt Gitta's laatste nestje wordt. Het feit dat ze steeds weer te weinig melk geeft is reden nummer 2. De belangrijkste reden is echter haar leeftijd. De dame is afgelopen december zeven jaar geworden en dus wordt het tijd dat ze met pensioen gaat. 

Yari is ook nog weer vol belangstelling voor de kleine baby's. Als ik ze hun flesje geef wil hij altijd wel even helpen met poetsen. Zodra ze wat groter worden zal hij er wel weer mee gaan voetballen, dus ik ga er maar van uit dat ook dit erg weerbare en mondige kleintjes zullen gaan worden :-).

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie