18-03-2017: Het gaat goed met de ukkies

Over twee dagen zijn Gitta's kittens drie weken oud. De tijd vliegt weer, al komt dat ook omdat ik er vrij intensief mee bezig ben vanwege het flessen. Gemiddeld om de vier uur krijgen de meeste kittens een flesje. Er zijn er eigenlijk maar twee die bijna genoeg bij Gitta drinken. 

Deze week is Maureen, de fokker van Einar, de vader van de kittens, op kraambezoek geweest. Twee van de drie rode mannetjes zijn rood zilver tabby, nummer drie is rood tabby. Van de twee black tabby katers is eentje zilver. Bij de meisjes is het wat lastiger. Eentje lijkt tortie, nummer twee lijkt tortie smoke. Of ze tabby zijn is wat lastig te bepalen. Maar gelukkig hoeft de stamboom nog niet te worden aangevraagd. 

Vandaag ben ik met één van de kleintjes even bij de dierenarts geweest. Hij had wel een erg dikke buik. De kleine vent heeft een klysma gekregen, hoewel hij toen we bij de dierenarts waren al een stukje dunner was geworden. Een ons per dag groeien is echt te veel van het goede. 

Binnenkort verhuizen de kittens waarschijnlijk naar de woonkamer. De doos begint te klein te worden voor Gitta en haar kleintjes. Ik hoop dat dat goed gaat en dat Gitta niet vervelend gaat doen. Maar gezien de ervaringen met haar vorige nestjes houd ik er maar rekening mee dat er ook nu een paar katten een tijdje boven zullen gaan wonen. Best jammer, maar het is niet anders. 

De kittens hebben ook eindelijk namen gekregen, zo kan ik ze wat gemakkelijker uit elkaar houden :) 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie