02-04-2017: Meer ruimte voor de kleintjes

Gisteren heb ik de kittens naar beneden verhuisd. Het rennetje werd echt te klein. Steeds vaker probeerden de kleintjes eruit te klauteren. Om vervelende valpartijen te voorkomen heb ik daarom besloten dat het mooi was geweest. Ik heb de kittens in twee groepjes naar beneden gebracht, waar ze meteen op onderzoek uitgingen. Gitta was een beetje verbaasd. Ze ging weer terug naar boven en zat me daar vragend aan te kijken. Toen ze snapte dat de kittens beneden zouden blijven voegde ze zich bij haar kroost. Gelukkig reageerde Gitta rustig. Ze ging niet aan het slepen en ook de andere katten werden niet belaagd. Wat overigens niet wegneemt dat Jenna aan het einde van de dag naar boven vertrok, ik vraag me af of ze zich nog beneden waagt zolang de kleintjes er zijn. Ook Odin is heel erg op zijn hoede, hij is vooral buiten en als hij binnen is komt hij niet verder dan zijn vaste plekje op mijn laptoptas. Oskar is erg op zijn hoede maar waagt het er nog wel op om ook naar buiten te gaan. Met Jonna gaat het eigenlijk nog het beste. Ze vermijdt uiteraard om in de buurt van de kittens te komen, maar tot nu  toe kan ze redelijk normaal haar gang gaan.

De kittens zijn enorm ondernemend. Valvera zat al gisteren al halverwege de trap, ik moet opletten als ik de kelder in ga dat er geen kitten achter me aan hobbelt. Ze zijn ook razendsnel op hun kleine pootjes, dus als ik door de kamer of keuken loop is het voortdurend opletten of er geen ukkie voor mijn voeten staat. Het ene moment liggen ze alle zeven te slapen, het volgende moment besluit eentje dat het tijd wordt voor een nieuwe ontdekkingstocht.

Inmiddels hebben Thomas en Chris een nieuw thuis gevonden. Thomas gaat bij Petra en haar gezin wonen. Petra is degene die wekelijks voor de mooie foto's van de kittens zorgt. Chris gaat in Voorhout wonen, bij een leuk gezin waar al twee Noren wonen, plus nog wee HTK poezen. De keuze was snel gemaakt welk kitten het moest worden, alleen over de naam wordt nog vergaderd.

En dan nog een berichtje over Kjære, het lieve blauw/witte poesje dat eigenlijk één dezer dagen hier zou komen wonen. Helaas is haar verhuizing uitgesteld. In de cattery is een kitten overleden, en de kans is groot dat het kleintje FIP had. Dit betekent dat de verhuizing van Kjære moet worden uitgesteld. Natuurlijk is dit niet leuk, maar het feit dat zij pas later hier komt wonen is niet het ergste. Erger is dat haar fokker een kitten heeft moeten verliezen aan FIP. Dit poesje zou in de cattery blijven. Of FIP besmettelijk is, daarover lopen de meningen uiteen. Maar om geen risico te nemen hebben we afgesproken dat kleine Kjære op zijn vroegst hier komt wonen als de kittens van Gitta zijn verhuisd.

 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie