09-04-2017: Steeds meer ontdekken

De kittens van Gitta zijn morgen zes weken oud. Ze wonen nu een week beneden en hebben het prima naar hun zin. Een paar andere katten vinden het allemaal minder geslaagd. Odin is vooral buiten in de ren te vinden omdat hij Gitta liever uit de weg gaat. Jenna en Jonna zijn, zoals meestal als er kittens zijn, naar boven verhuisd. Jonna komt af en toe nog wel om een hoekje kijken, maar Jenna heeft besloten boven te blijven totdat al die blagen het huis uit zijn.

Ook voor Vin Tanner en Lee heb ik een fijn huisje gevonden. Ze gaan bij Lieke wonen in Amersfoort als ze oud genoeg zijn. Op dit moment is katertje Harry nog beschikbaar, maar ook voor hem is al wel belangstelling getoond. Dit is echter nog niet definitief. Ik vind het enorm moeilijk om te kiezen tussen de twee meisjes. Valvera is een ontzettend lief en zachtaardig meisje. Ze kan intens tevreden bij me op schoot liggen spinnen. Maar ook Britt heeft een onwijs leuk karakter. Ze is ondernemend en speels en natuurlijk net zo lief als haar zus. Ik moet binnenkort echt de knoop gaan doorhakken....

De katten zijn ietsje minder blij, want de twee klimpalen die ze in de buitenren tot hun beschikking hadden zijn nu allebei omgevallen. Eentje ligt al sinds vorig najaar "plat" en vanmorgen viel ook nummer twee om. De voeten waar de palen op staan zijn verrot. Er zouden dus nieuwe voeten onder moeten, maar dit gaat wegens omstandigheden even wat langer duren. De kittens vinden de omgevallen palen wel leuk. Vandaag mochten ze vanwege het mooie weer voor het eerst naar buiten in de ren en ze klauterden natuurlijk meteen op de palen. 

Maar ook binnen vermaken de kittens zich prima. Ze stoeien en spelen, klauterren langs mijn broekspijpen omhoog als ik op de bank zit om zich vervolgens intens tevreden op schoot te nestelen. Soms zit ik met vier kittens op schoot. Björn vindt dat maar niks, want het schoot van vrouwtje is zijn domein. Hij probeert de kittens weg te jagen, maar het zal niet lang duren voordat ze niet meer onder de indruk zijn. De ukkies zijn razendsnel. als ik door de kamer loop moet ik voortdurend opletten waar ik mijn voeten neerzet.

 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie