Nina's pagina

Ras: Noorse Boskat
Kleur: Zwart/wit (NFO n 09)

Officiële naam: Boralbia's Nina
Geboortedatum: 29 december 2006
Herkomst: Geboren bij Cattery Boralbia in Schagen (cattery is met fokken gestopt)
Status: Nina is op 21 september 2012 gesteriliseerd

Testresultaten:
FIV / FeLV: Normaal (15-05-2010)
HCM / PKD: Normaal (07-12-2007)
HCM: Normaal (15-05-2009)
HCM: Mild (08-03-2013)
HCM: Equivocal (01-08-2014)

Klik hier voor Nina's stamboom

Via internet heb ik het ras Noorse Boskat leren kennen. Ik viel op het stoere, ongekunstelde uiterlijk en het (volgens degenen die het uit ervaring weten konden) lieve karakter.
Zo kwam ik in contact met Eleine van Cattery Boralbia's in Schagen. Zij had net een nestje van haar poes Loriën en die waren allemaal nog beschikbaar.
Bij het bezoek aan de kittens een aantal weken later sprong Nina er meteen uit, met dat grappige zwart-witte neusje. De andere vijf kittens waren ook lief en leuk, en om het mezelf niet te moeilijk te maken heb ik er dus maar niet te lang over nagedacht: het zou Nina worden. En ook haar naam mocht ze houden, het was en is dus nog steeds Nina.

Sinds 5 april 2007 woont Nina bij mij. Na een start met wat kleine hindernissen - eerst werd haar komst een week uitgesteld vanwege een entreactie en eenmaal bij mij kreeg ze na een paar weken diarree waardoor ze nauwelijks groeide - gaat het prima met Nina. Ze is eigenlijk nooit ziek en ziet er altijd top uit, met een prachtig glanzende vacht. Spinnen is haar tweede natuur, zodra je haar aait gaat haar motortje aan.
Volgens de radiologe die in december 2007 de eerste HCM/PKD test deed, is haar algehele conditie "excellent". In 2009 is Ninaopnieuw gescand op HCM en weer gezond bevonden. Begin 2013 volgt een nieuwe test.

Nina is inmiddels vier keer moeder geworden. Björn en Yari zijn haar zonen, Gitta is haar dochter. Nina is een supermoedertje, haar zwangerschappen verliepen probleemloos en bevallen doet ze vlot en zonder veel moeite. Haar kittens grootbrengen is voor haar een peuleschil, ze is zorgzaam, maar ze is wel een no-nonsense mama, een kitten wat een keer piept hoeft niet meteen op haar aandacht te rekenen, en ze laat het oppassen graag aan anderen over als ze even een ommetje wil gaan maken.

Nina is op 21 september 2012 gesteriliseerd. Vier nestjes is wel genoeg. Ik hoop dat ze wat rustiger en daardoor liever wordt nu ze geen last meer heeft van haar hormonen.

Nina met haar eerste nestje, juni 2008
Nina met haar eerste nestje, juni 2008
.
Oktober 2015, bijna 9 jaar oud
Oktober 2015, bijna 9 jaar oud
© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie