Björn's Pagina

Ras: Noorse Boskat

Kleur: Blauw gestreept met wit (NFO a 09 23)
Officiële naam: Jarinina's Björn
Geboortedatum: 14 maart 2008
Herkomst: Björn is bij mij in de huiskamer geboren
Status: Castraat sinds 3 april 2009

Testresultaten: Geen. Björn heeft geen nageslacht verwekt.

Klik hier voor Björn's stamboom

Björn werd geboren als tweede kitten van een nestje van vier, het eerste van zijn moeder Boralbia's Nina. Zijn vader is The Billabong's Alex Ryan, die woont bij Cattery Nemetona (cattery fokt niet meer).
Toen Björn een week of vijf oud was haalde ik hem op een avond uit de kittenkooi en legde hem tegen mijn schouder, waar hij vervolgens intens tevreden ging liggen slapen. Ik denk dat dat het moment was dat ik voor hem viel en dus heb ik besloten dat hij mocht blijven.
Björn is een heerlijk mannetje, nooit chagrijnig, altijd rustig en onverstoorbaar. Björn is niet gek te krijgen, vrijwel niets kan hem uit het veld slaan of uit zijn humeur brengen. Als zijn moeder kittens heeft is ze soms niet al te aardig voor hem, maar hij maalt er niet om. Hij gaat haar braaf uit de weg tot ze het weer goedmaakt. Voor kittens is hij superlief. Hij speelt heel voorzichtig met ze zodra dat kan en helpt vol overgave mee met de verzorging zodra dat mag van de moeder.

Update oktober 2015: Ruim 7 jaar is mijn grote knuffelbeer Björn inmiddels. Hij is dol op aandacht, vooral van mij. Zodra ik ergens ga zitten is hij van de partij om op schoot te klimmen of hij komt 's nachts op bed gezellig bovenop me liggen. Met zijn 6 kilo is hij ruim de grootste van mijn jongens. Kittens vindt hij de laatste jaren niet meer zo leuk. Hij vindt ze al snel te druk en bovendien pikken ze de aandacht van zijn favoriete vrouwmens in. Dus zodra er een nestje is uitgevlogen is Björn weer tevreden.

Oktober 2015

 

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie