Vandaag is het de laatste dag van het jaar 2020. Het was een raar jaar voor iedereen, vanwege de uitbraak van het coronavirus in het voorjaar. We zijn er nog steeds niet vanaf en ik ga er maar vanuit dat dat nog even zal gaan duren. Gelukkig ben ik niet ziek geworden, ik moet er niet aan denken wat er zou gebeuren als ik in het ziekenhuis terecht zou komen.

Dit jaar heb ik weer met volle teugen genoten van de katten en natuurlijk ook van de kittens, al ging niet alles goed. We begonnen het jaar prima, met de geboorte van 6 gezonde kittens van Kjaere en Oskar. Ze groeiden zonder veel problemen op en vonden allemaal een fijn thuis. Twee van hen wonen bij lieve vrienden van mij, dus daar hoor ik nog heel regelmatig wat van. 

In de zomer verwelkomden we twee nestjes. De geboorte van het laatste nestje van Kirsti ging helaas niet zoals gehoopt. Een doodgeboren kitten en twee die het na de spoed keizersnede niet redden. Haar enigst overgebleven dochter heeft ons flink in spanning laten zitten. Toen ze 4 weken oud was hing haar leven aan een zijden draadje, maar dit kleine vechtertje was niet van plan om op te geven. inmiddels is Wynonna uitgegroeid tot een ondeugende puber, en ik ben heel blij dat ze bij ons blijft wonen.

Op 11 augustus beviel Ella van haar tweede nestje. Gelukkig ging dat wel allemaal goed. Ze kreeg drie zonen en twee dochters en op wat strubbelingen na ging het met dit vijftal allemaal goed. Ze groeiden samen op met Wynonna, die op die manier gelukkig leeftijdgenootjes had om mee te stoeien. Ook deze vijf vonden allemaal een fijn huis waar ze meer dan welkom waren. 

Tot slot werd op 6 december het laatste nestje van Jolie geboren. Ze kreeg vier kittens die gezond ter wereld kwamen. Helaas overleed één van haar kleintjes na 11 dagen als gevolg van een flat chest die hem een longontsteking bezorgde. Ook voor Jolie werd het spannend, toen ze de dag na haar bevalling een ernstige baarmoederontsteking bleek te hebben. Ze werd met spoed geopereerd waarbij haar baarmoeder moest worden verwijderd. Nu was het toch al de bedoeling dat ze zou worden gecastreerd, maar ik had dat liever op een later moment en met minder stress laten doen. Dankzij de kundige en goede zorgen van de dierenartsen en paraveterinairs van Dierenziekenhuis Gorinchem kwam ze er goed doorheen. Ze is nog een week niet lekker geweest maar inmiddels helemaal hersteld. 

Minder leuk is dat iemand het nodig vond om mij aan te geven bij de Landelijke Inspectie Dierenbescherming. Wie het was en de reden waarom deze persoon dit heeft gedaan, daarover zal ik hier niet uitwijden. Maar feit is dat er op 28 december een agent van de Dierenpolitie en een vertegenwoordiger van de LIDB bij mij op de stoep stonden. Er was gemeld dat mijn katten niet de noodzakelijke zorg kregen. De heren hebben de katten met eigen ogen gezien en geconstateerd dat er voldoende eten, schoon drinkwater en schone kattenbakken aanwezig waren. Ik heb ze voorgesteld contact op te nemen met Dierenziekenhuis Gorinchem, waar ze van mij mogen navragen of mijn katten medische zorg krijgen als dat nodig is. Hoewel ik het buitengewoon pijnlijk vond dat iemand het blijkbaar nodig heeft gevonden deze onterechte melding te doen, kreeg ik hiermee wel ongevraagd de bevestiging dat alles hier in orde is. Dus laten we het dan maar als een positieve gebeurtenis beschouwen uiteindelijk. 

En nu staan we aan de start van een nieuw jaar. Een jaar waarin we hopelijk de narigheid van corona achter ons kunnen laten en weer naar de toekomst kijken. Naar de toekomst kijken doen we ook in cattery Jarinina. Er zijn voorzichtige plannen voor het nieuwe jaar. Natuurlijk hopen we nog steeds op een nestje voor Heidi, we gaan het nog een keer proberen met Oskar. Verder hopelijk nog een laatste nestje voor onze Jenna, waarna ook zij met pensioen mag. En een eerste nestje voor Leica, waarmee we hopelijk onze 4e eigen generatie in de cattery kunnen verwelkomen. onze mater familias Nina, die deze week in goede gezondheid haar 14e verjaardag vierde, wordt dan betovergrootmoeder. 

 

Na het overlijden van Crazy hebben we de draad weer opgepakt. Met Jolie gaat het inmiddels gelukkig echt weer helemaal goed. Ze is de spoed castratie en de nasleep daarvan goed te boven gekomen en is een rustig en zorgzaam moedertje. Ze krijgt inmiddels permanente assistentie van haar halfzusje Britt. samen liggen ze bij de kleintjes en zorgen ze voor het drietal. 

Sinds vorig weekend is Oskar gelukkig ook weer thuis. Dat had even wat voeten in de aarde, maar met dank aan mijn lieve vrienden Els en Evert is hij nu weer veilig thuis. Oskar moet erg wennen en dat gaat niet zonder slag of stoot. Hij is 7 weken van huis geweest en dat was achteraf gezien gewoon veel te lang. Vooral tussen hem en Ticket Jr. botert het niet en dat heeft al tot een aantal vechtpartijen geleid. Ik wil ze liever niet apart zetten met een deur ertussen en dus is het regelmatig sussen en ze met zachte hand uit elkaar halen. Ik hoop echt dat de rust snel weer terugkomt, want dit is gewoon echt niet leuk. 

Heidi is ook nu niet zwanger geworden. Nu had ik daar al rekening mee gehouden, omdat Ticket al 5 weken een Suprelorin staafje had toen hij Heidi dekte. Plus het feit dat ze tot nu toe van vorige dekkingen ook niet zwanger is geraakt. We gaan het bij de volgende krolsheid opnieuw met Oskar proberen.

Vandaag is een verdrietige dag in Cattery Jarinina. Let's Go Crazy, één van de jongens van Jolie en Prince, is ingeslapen. Hij bleek de dag ervoor een zogenaamde flat chest te hebben. De borstkas was ingedeukt, dit kan verschillende oorzaken hebben en komt helaas af en toe voor bij jonge kittens. Samen met de dierenarts heb ik er nog alles aan gedaan om hem in leven te houden. Hij kreeg een 'harnasje' van een wc-rolletje om zijn longen te ontlasten en dat leek hem goed te doen. Maar helaas heeft hij waarschijnlijk een longontsteking opgelopen, want ineens had hij ernstige ondertemperatuur. In overleg met de dierenarts is de behandeling gestaakt en heeft ze hem ingeslapen. 

Met de andere drie ukkies van Jolie gaat het tot nu toe gelukkig goed. Met mama Jolie nog niet helemaal, ze heeft een blaasontsteking opgelopen na de bevalling en de spoed castratie. Ze krijgt daarvoor antibiotica en lijkt langzaam op te knappen. Ze zorgt wel heel goed voor haar kittens, ondanks dat ze zich niet helemaal goed voelt. 

Omdat Jolie te weinig melk geeft, mede als gevolg van haar castratie waarschijnlijk, worden de kleintjes overdag bijgevoed met de fles. 

 

Op zondag 6 december is Jolie mama geworden van 4 prachtige baby's. Ze heeft 3 zonen en 1 dochter gekregen. De bevalling ging op zich goed, maar ik 'miste' een aantal placenta's. Kon zijn dat die eruit waren gekomen en dat ze ze had opgegeten, maar ik was natuurlijk wel alert. 

Dat was maar goed ook, want de volgende morgen was Jolie erg ziek. Ik bracht haar meteen naar de dierenarts en daar bleek dat ze een fikse baarmoederontsteking had. Ze is met spoed geopereerd en daarbij meteen gecastreerd. Er zat een placenta vast in één van de hoorns van de baarmoeder en die begon al te 'lekken', dus we waren net op tijd. Jolie herstelde wonderlijk snel en halverwege de middag kon ze weer naar huis. Ze ontfermde zich meteen weer over haar kittens. Ook de melkgift kwam weer op gang, iets waar de dierenarts voor had gewaarschuwd dat het misschien niet zou gebeuren. 

Dinsdag ging alles prima, dus ik besloot om in de nacht geen flesje te geven. Woensdagmorgen waren de kleintjes netjes op gewicht. Alleen leek Jolie weer niet in orde. Ze wilde niet eten, hoewel ze wel trouw bij haar kittens bleef liggen. Ik belde opnieuw de dierenarts en die besloot na beoordeling om haar op te nemen, want ze had weer koorts, zij het gelukkig een stuk minder hoog dan maandag. 

Het is dus even spannend allemaal. Ik heb nog geen goede foto's van Jolie's viertal gemaakt, eerst even zien dat ze echt goed opknapt, dan zal ik ze hier aan jullie voorstellen.

 

Dit weekend verhuisden de kittens van Ella en Ticket. Hun butlers waren natuurlijk dolblij dat ze hun nieuwe huisgenootjes eindelijk mochten ophalen. Zaterdag verhuisde eerst Thunder Road, die nu Fritzzz heet. Een paar uur later gingen ook Jersey Girl (Chichi) en Brilliant Disguise (Goku) op weg naar hun nieuwe huis. En vandaag stond al vroeg in de ochtend het nieuwe personeel van Born to Run (Jack) en Bobby Jean (Nova) op de stoep. Toen alle kittens waren vertrokken werden ze nog het meeste gemist door Britt, die zich de laatste dagen vol overgave over ze had ontfermd, samen met de hoogzwangere Jolie. Britt heeft even lopen zoeken en lopen roepen. Toen er niemand kwam opdagen besloot ze om dan maar Wynonna ge adopteren. Die vond dat best een goed idee. Omdat Wynonna in de cattery blijft, krijgt zij binnenkort haar eigen pagina op de website.

Jolie is aan haar laatste loodjes bezig, in de tweede helft van komende week verwachten we haar kittens. Ze is ruim een kilo aangekomen, dus ik ben heel benieuwd hoeveel ze er heeft. 

Gisteren is Kirsti gecastreerd. Aan haar 'carrière' als fokpoes is definitief een eind gekomen. Ze heeft totaal geen last van de ingreep en is alweer haar gewone zelf. 

Afgelopen week werd Heidi krols. Omdat Oskar nog steeds elders logeert kon een herkansing met hem niet doorgaan. Ticket vond dat geen probleem, hij heeft vol vuur de honneurs waargenomen, ondanks dat hij al 5 weken een Suprelorin staafje heeft. Of hun samenzijn resultaat heeft gehad gaan we afwachten. Zo niet dan krijgt Oskar alsnog een herkansing als hij over een paar weken hopelijk weer thuis is. 

Dan rest mij voor nu niets meer dan een laatste afscheid aan de kittens van Ella. Het ga jullie goed lieve schatten, heel veel geluk in jullie nieuwe huis. 

'll love you with all the madness in my soul
Oh, someday, girl, I don't know when
We're gonna get to that place
Where we really wanna go and we'll walk in the sun
But 'til then, tramps like us
Baby, we were born to run

(Born to Run - Bruce /Springsteen)