Je kunt als fokker mooie plannen maken, maar die komen lang niet altijd uit.

Het was de bedoeling dat Trisha zou worden gedekt door de knappe Aetios van cattery Frukthave in Knokke-Heist (België). Toen ze krols werd heb ik haar daar samen met fokker-vriendin Franca naartoe gebracht. Maar helaas kwam de krolsheid niet terug. Trisha verstopte zich in hoekjes van de kamer waar ze zat en Aetios verloor al snel zijn belangstelling. Na een week hebben we haar dus maar weer opgehaald zonder dat er een dekking heeft plaatsgevonden. Het nog een keer proberen is niet zo zinvol, want de kans is groot at het dan weer op dezelfde manier gaat. Dus worden de plannen met Trisha binnenkort heroverwogen. 

Daarnaast heb ik deze week mijn lieve meisje Leica laten steriliseren. Ze heeft zeer waarschijnlijk Fibroadenomateuze Hyperplasie, in de volksmond bekend als het Dolly Parton Syndroom. Ze kreeg enorme zwellingen rond haar tepels. Dit had eventueel met allerlei kunstgrepen kunnen worden opgelost zonder haar uit de fok te halen. Experimentele medicatie, of een dekking. Maar ik wilde geen risico nemen met mijn meisje. Daarom is ze deze week gesteriliseerd. Ze heeft de ingreep goed doorstaan. Hopelijk trekken de zwellingen in de komende weken weg. Hierna mag ze genieten van een rustig leventje als castraat. 

Tammy is na haar eerste krolsheid na de zomer niet zwanger geworden. Ik denk dat ze niet krols genoeg was om gedekt te worden, ondanks de interesse die Coos voor haar had. Dus we wachten rustig af op een volgende gelegenheid.

Onze lieve gekke Ticket is uit logeren bij Franca om haar Ushi te dekken. Hij heeft zich al direct nadat hij was gearriveerd van zijn beoogde taak gekweten. Als de dekking succesvol is dan zal Ushi eind januari 2024 bevallen. 

De website wordt binnenkort geüpdatet. Leica verhuist naar de galerij met levensgenieters. Zodra we weten hoe de plannen voor 2024 verder gaan verlopen wordt ook de pagina Plannen / Verwacht geactualiseerd. 

We hadden het idee dat er dit jaar wellicht nog een nestje geboren zou worden. Maar Moeder Natuur besliste anders. En Moeder heeft uiteraard altijd gelijk. 

Trisha en Tammy zijn nog niet krols geworden, dus er is nog geen blij nieuws te melden. We wachten rustig af, een andere optie is er immers niet. De heren hier in huis vinden het allemaal minder gezellig, want die willen maar wat graag een krolse poes versieren. En dan is het ook nog zo dat Trisha uit logeren gaat en dus niet bedoeld is voor Ticket dan wel Coos. Gelukkig werkt het Suprelorin staafje van RaA nog goed, hopelijk houdt die zich nog een poosje koest. 

Ik heb besloten dat Kjaere nog een laatste nestje mag krijgen. Ze wordt in december 7 jaar, dus dat 'kan nog net'. Dan staat haar teller op 5 nesten en dan is het toch echt mooi geweest voor de dame. Omdat Kjaere nogal makkelijk door de poezenpil breekt, kan het best zijn dat dit nest eerder aan de orde is dan de plannen met Trisha en Tammy. 

Voor later volgend jaar gaan we eens kijken naar Guusje en Missy, die dan ruim anderhalf jaar oud zijn en dus de leeftijd hebben voor hun eerste nestje. Zij kunnen een nest krijgen met onze RaA. Maar we hebben ook nog Orvar, de kater die bij onze zuster cattery Norsk Glimre woont en die ook beschikbaar is voor onze dames. 

Plannen genoeg dus, maar of ze gaan uitkomen moeten we zoals altijd afwachten. 

 

Half september zijn de laatste twee kittens van Kjaere en Odin v erhuisd. Ze wonen nu in het lommerrijke Bloemendaal en hebben het daar prima naar hun zin. Ook Checo is in Rouwveen helemaal ingeburgerd en maakt vrienden met de andere katten in de cattery waar hij nu woont. 

En hier is de rust weergekeerd. Met kittens ishet toch altijd net wat drukker dan normaal. Sommige katten houden niet van dat jonge spul en zijn dus altijd weer blij als ze vertrekken. Het wachten is nu op het krols worden van Tammy en Trisha. De dames hebben geen haast en dat is helemaal niet erg. De enigen die het miner vinden zijn Ticket en Coos. Die lopen regelmatig te roepen om een krols meisje. Maar helaas zit het er even niet in. Coos mag Tammy dekken als ze krols wordt. Trisha mag bij krolsheid hopelijk uit logeren naar België. Voor Ticket wordt het dus voorlopig nog afzien. Ik denk erover om hem een nestje te laten krijgen met Kjaere. Dat zal dan haar laatste nest worden. Maar aangezien Kjaere in april dit jaar kittens had moet dat nog even worden uitgesteld. Nu is Kjaere er een kei in om door de poezenpil heen te breken. Dus we gaan zien hoe lang het goed blijft gaan. 

De kittens van Kjaere en Odin zijn vandaag 18 weken oud. Het heeft wat langer geduurd dan normaal, maar ook aan deze kittentijd komt langzaam maar zeker een eind. 

Checo is gisteren verhuisd naar zijn nieuwe huis. Hij gaat de gelederen van een kleine cattery versterken. Vandaag kregen zijn broers Gianpiero en Max bezoek van hun nieuwe personeel. De heren wisten het gezin snel te overtuigen hoe leuk en lief ze zijn. Omdat hun nieuwe butlers niet eerder katten hadden moeten er eerst nog inkopen worden gedaan. Eén dezer dagen wordt een afspraak gemaakt voor de verhuizing. 

De kittentijd is gelukkig zonder problemen verlopen. Rond de 8e week zijn de heren een paar dagen ziek geweest, maar verder ging alles voorspoedig. Mama Kjaere was ook nu een toegewijde moeder, maar de laatste weken liet ze duidelijk merken dat haar taak er zo onderhand op zat. De jongens mochten niet meer bij haar komen tutten. Gelukkig konden ze daarvoor terecht bij Tammy, die zich al wekenlang opwierp als pleegmoeder. 

Nu een tijdje rust in Casa Jarinina, al zijn we al wel voorzichtig bezig met volgende plannen. Het wachten is op de krolsheid van Trisha zodat ze uit logeren kan voor haar uitdekking. 

 

 

 

Ik heb al weer even niet in het Kittendagboek geschreven. Maar er is ook eigenlijk niet zo heel veel te melden. De 3 jongens van Kjaere en Odin doen het prima en vermaken zich uitstekend. De afgelopen paar weken was het weer niet heel denderend dus konden ze niet zo vaak naar buiten. Nu de zon weer schijnt zijn ze weer regelmatig in de ren te vinden. Gelukkig hebben de jongens geen last gehad van de vaccinatie.

Max en Gianpiero zijn nog steeds op zoek naar een huisje. Het is duidelijk te merken dat het vakantietijd is want er is nog geen serieuze interesse voor hen getoond. Vreemd hoor, want het zijn allebei zulke leuke mannetjes die dol zijn op knuffelen en graag kattenkwaad uithalen. 

De stambomen voor de kittens zijn inmiddels aangevraagd. In verband met het stoppen van mijn vereniging de NKFV eind dit jaar ben ik overgestapt naar de N.L.K.V.. Dit worden dus de eerste stambomen van de nieuwe vereniging. 

 

 

Pagina 1 van 5