In Memoriam: Yari

Officiële naam: Jarinina's Yari Haraldsson

Ras: Noorse Boskat
Kleur: Zwart/wit (NFO n 09)

Geboortedatum: 11 januari 2012
Overleden: 19 januari 2021

Herkomst: Yari is bij mij in de slaapkamer geboren
Status: Gecastreerd

Testresultaten: 
HCM/PKD: Normaal (01-08-2014)
GSD IV: N/N
PKDef: N/N

Stamboom: klik hier

Yari werd geboren "in het holst van de nacht", als derde van een nestje van vier. Omdat het schemerig was in de slaapkamer kon ik niet gelijk zien of het een kater of poes was, mede omdat Nina nog druk bezig was haar pasgeboren kitten droog te likken. Maar Yari bleek toch echt een jongetje te zijn :-)

Het was niet de bedoeling dat Yari zou blijven. Tot drie keer toe werd er interesse in hem getoond, maar het kwam niet tot een verhuizing. Twee keer zagen de geïnteresseerden toch van hem af. De derde keer mocht hij tijdelijk niet verhuizen omdat toen net zijn broertje Nils was overleden en eerst de uitslag van de sectie moest wordenafgewacht. Tegen de tijd dat die utslag er was, hadden de mensen al een ander kitten gevonden. Ik besloot toen om niet meer voor Yari te adveteren, hij mocht blijven.Mede omdat ook Oskar hier kwam wonen, die op een week na net zo oud is. Een goede keus, want de jongens waren binnen een paar dagen dikke vriendjes.

Of Yari voorgoed blijft weet ik nog niet, en ook niet of hij wie weet ooit papa gaat worden. Die kans is niet zo groot, want zijn mama en volle zus wonen hir ook. Maar we zullen zien wat de toekomst brengt, voorlopig ben ik blij dat hij bij mij woont.

Update oktober 2012: Yari blijft hier voorgoed, dat is inmiddels zeker. En als het mag lukken, dan mag hij papa worden van de kindjes van Kirsti. We zullen zien of die wens uit gaat komen.

Update januari 2020: Yari gaat sinds kort door het leven als kastraat. Hij heeft ons twee mooie nestjes met Kirsti gegeven, zijn dochter Heidi woont bij ons in de cattery. Ook werd hij in 2018 vader van het eerste nest van Ella. Omdat Yari een zeer gedreven dekkater is, was geen poes veilig voor hem. Daarom heb ik besloten om Yari te laten castreren. Hij mag nu genieten van zijn rust en hoeft niet meeer de concurrentie aan met de andere heren als er een dame krols is. 

Yari is op 19 januari 2021 volkomen onverwacht overleden aan acuut hartfalen. Niets wees er op dat er een probleem met zijn hart was. Omdat er geen indicaties zijn voor een erfelijke aandoening en dit tevens na overlijden niet meer kan worden vastgeteld, is er geen sectie gedaan. Het verdriet om zijn plotselinge dood is immens, onze lieve gekke allemansvriend wordt enorm gemist.

 

Oktober 2012
Oktober 2012
Oktober 2012
Oktober 2012

 

 

Juni 2015
Juni 2015
Oktober 2015

Oktober 2015
Juni 2016