In Memoriam: Jenna

Ras: Noorse Boskat
Kleur: Zwart schildpad smoke met wit (NFO fs 09)
Officiële naam: Jenna av Froskeland
Geboortedatum: 18 juni 2013
Herkomst: Jenna is geboren bij cattery av Froskeland
Status: Gecastreerd

Testresultaten: 
HCM/PKD: Ouders zijn negatief getest
GSD IV: N/N
PKDef: N/N

Stamboom: klik hier

Jenna is overleden op 13 januari 2023

Jenna werd geboren bij mijn lieve vrienden Maureen en Dick Smit van cattery av Froskeland. Maureen wilde haar eigenlijk houden, maar er waren al best veel open poezen in huis, dus besloot ze om haar toch maar te laten verhuizen. Maar door allerlei omstandigheden bleef Jenna hangen, samen met haar zusje Jodie. Broer Jari, de derde uit het nestje, zou sowieso al blijven. Jodie verhuisde uiteindelijk naar liefhebbers, Jenna woonde nog steeds bij haar fokkers. Maureen vroeg of ik haar wilde opnemen in de cattery, want het zou zo leuk zijn als Jenna een nestje zou krijgen. Maar gezien allerlei andere plannen zou het daar bij cattery Froskeland voorlopig nog niet van komen. Eerst zei ik nee. Ik was toentertijd werkloos en durfde het niet aan gezien mijn onzekere financiële positie. Maar toen kreeg mijn Gitta een nestje in de zomer van 2014. Aanvankelijk dachten we dat ze allemaal jongens had gekregen. Pas met acht weken bleek dat één van Gitta's kittens toch een meisje was. Een rood met wit meisje, waar Maureen en Dick direct weg van waren. Toen was de beslissing snel genomen. Jarinina's Lady Viking, oftewel Vicky, verhuisde naar Dordrecht. Jenna, inmiddels ruim een jaar oud, kwam bij ons wonen. Ze moest even wennen, maar al snel ging ze haar gang in huis, ze ontdekte hoe het kattenluik werkte en vanaf toen kon ze lekker de ren in. Kittens vond ze niet leuk, ze ging voor ze op de loop.

Update september 2016: Jenna heeft in juni 2015 haar eerste nestje gekregen. De droomcombinatie die Maureen al in gedachten had is uitgekomen, Vader van de kittens is ;haar mooie en lieve Borre av Froskeland. Maureen was bij de bevalling, en toen Jarinina's Yora werd geboren, zwart zilver tabby met wit, riep Maureen meteen: "Die is voor mij". We hadden al afgesproken dat een kitten uit het nestje naar Dordrecht zou verhuizen. En dat werd dus Yora. Jenna zorgde rustig, gedegen en bedaard voor haar kroost en voedde ze op tot lieve en levenslustige Noren. Dit was als de natuur meewerkt dus zeker niet haar laatste nestje. Kittens van anderen vindt ze nog steeds niks. Bij de nesten die in 2016 werden geboren vertrok ze steevast naar boven zodra de kleintjes naar beneden verhuisden. Maar inmiddels is de rust hier weergekeerd, dus ook Jenna struint weer lekker door het huis.

Update september 2022: Inmiddels is Jenna gecastreerd. Ze kreeg in december 2017 en vervolgens in januari 2022 haar tweede en derde nestje. Beide nestjes gingen niet zoals gehoopt, meerdere kittens overleden, waarschijnlijk omdat Jenna de navelstreng zó kort afbeet dat ze een nvelontsteking opliepen die ontaardde in een septische shock en dus overlijden. Gelukkig overleefden uit beide nestjes wel kittens zodat ze toch nog kon moederen. Bij haar laatste nestje verhuisde Jenna naar een bevriende fokker, die in staat was om de kittens de sondevoeding te geven die ze nodig hadden. Na de verhuizing van haar kittens kwamen we tot de conclusie dat Jenna op haar nieuwe adres beter tot haar recht kwam. Ze doet het goed, geniet van de rust van een kleinere groep. Daarom is besloten dat Jenna blijft waar ze is. In juli 2022 is ons lieve meisje gecastreerd. 

Update januari 2023: Helaas is Jenna in de laatste maanden van 2022 erg ziek geworden. Op 13 januari 2023 is zij in alle rust, in haar vertrouwde omgeving, overleden.