In Memoriam: Jonna

Ras: Geen, of het zou Europees Korthaar moeten zijn
Geboortedatum: 15 juni 2005 (geschat door dierenarts)
Overleden: 20 augustus 2018
Herkomst: Dierenasiel Gorinchem
Status: Gesteriliseerd in maart 2006

Toen ik Jonna uit het asiel haalde was ze vijf maanden oud. Ze zat daar toen al twee maanden. Niemand wilde haar hebben, waarschijnlijk omdat ze zo schuw was. Maar ik was verkocht en wilde alleen maar haar en geen ander. Ze had geen naam, en dus moest ik er één voor haar verzinnen. Uiteindelijk werd het Jonna - Jonneke voor vrienden - Het heeft lang geduurd voordat Jonna wat van haar schuwheid verloor. Heel lang kon zelfs ik haar maar zelden aaien, laat staan oppakken. Maar vooral sinds de komst van Nina is ze heel erg in haar voordeel veranderd. Jonna heeft besloten dat ze Nina's "moeder" is en dus wordt Nina regelmatig gewassen door Jonna. Anderzijds heeft Jonna iets van Nina's bravoure overgenomen en is ze veel minder bang, zelfs voor de stofzuiger vlucht ze niet meteen weg, al moet dat enge ding niet te dicht in haar buurt komen :-)
Zelf op schoot gaan liggen doet ze nog niet, maar als ik haar oppak en op schoot neem spint ze als de beste en krijg ik duizend kopjes van haar :-)

En al ben ik nu dus voor de Noorse Boskat "gevallen" Jonna zal hier blijven tot haar dood en ze zal altijd mijn speciale meisje blijven.

Update oktober 2015: Het gaat goed met Jonna. Ze is nu 10 jaar en na de verhuizing helemaal thuis hier. Ze is heel graag buiten in de ren. Ze gaat nog steeds rustig haar gang. Soms weet ze me te verrassen, door ineens bij visite op schoot te klimmen. Of door ineens gewoon weer beneden te verschijnen wanneer ze door een moederpoes met kittens naar boven is verbannen en ze daar wekenlang heeft gewoond, overigens zonder protest.

Jonna is flink afgevallen de afgelopen maanden. Maar recent bloedonderzoek liet geen oorzaak zien, alle waarden waren in orde. Ze geniet er wel van, want ze kan zich nu weer goed wassen en ze is wat mobieler. Hopelijk kan mijn lieve meisje nog een paar jaartjes mee.

Jonna is op 20 augustus 2018 ingeslapen. Ze was nog maar een schim van de mollige lieverd die ze jaren is geweest. Ernstige darmproblemen zijn haar uiteindleijk fataal geworden. Jonna is ruim 13 jaar oud geworden.

 

Eén van de eerste foto's van Jonna nadat ze bij me kwam wonen
Eén van de eerste foto's van Jonna nadat ze bij me kwam wonen
.
.
Spelen met Jari, haar eerste en grootste vriend
Spelen met Jari, haar eerste en grootste vriend
Net gesteriliseerd, de hechting zit er nog in
Net gesteriliseerd, de hechting zit er nog in
.

Oktober 2015
Oktober 2015