Coos pagina

Ras: Noorse Boskat

Kleur: Blauw met wit (NFO a 09)
Officiële naam: Jarinina's New Light
Geboortedatum: 12 juni 2021
Herkomst: Coos is hier in de cattery geboren
Status: Open
HCM/PKD: Nog niet getest
GSD IV: N/N
PKDef: N/N

Fiv/Felv: Negatief 17 oktober 2022

Stamboom: Klik hier

Op 12 juni beviel onze Kjaere opnieuw van een nestje van onze Oskar, net als in 2020. Uit het vorige nest heb ik zelf geen kitten gehouden. Nu wilde ik dolgraag een katertje aanhouden. Het overlijden van Yari, eerder dit jaar, had daar ook mee te maken. Kjaere kreeg twee zonen en een dochter. Ik besloot voor New Light te kiezen omdat hij dezelfde ietwat verlegen uitstraling heeft als zijn vader. En hij is als kater gewoon veelbelovend. 

Zijn roepnaam Coos dankt hij aan één van de assistentes van mijn dierenkliniek. Coos kreeg toen hij 8 weken oud was een vervelende darmontsteking. Daarvoor is hij een paar dagen opgenomen geweest in de kliniek. Hij moest ingeschreven worden en dus moest hij een roepnaam krijgen. Die had ik nog niet verzonnen. "Ik noem hem wel even Koos', zei de assistente. Van die naam kwam hij dus niet meer af. Ik heb, om het toch nog een beetje bijzonder te maken, de K nog wel in een C veranderd. 

We gaan zien hoe ons Coosje uitgroeit. Voor nu is hij een vrolijk mannetje van 4 maanden en mag hij lekker spelen en groeien. 

Update december 2022: Coos is afgelopen zomer 1 jaar geworden en uitgegroeid tot een stoere vent. Kort daarna mocht hij voor het eerst een poes dekken bij bevriende cattery Norsk Glimre. Dit leverde een prachtig nestje van 6 kittens op met Ushi die voor het eerst moeder mocht worden. 

pasgeboren

 

Coos 5 weken

 

Coos en zijn vader Oskar

Coos mei 2022
Baby Coos
Coos 9 weken

 

Coos maart 2022

 

Coos juni 2022