RaA's Pagina

)Ras: Noorse Boskat

Kleur: Zwart met wit (NFO n 09)
Officiële naam: Jarinina's Remarkable RaA
Geboortedatum: 24 oktober 2021
Herkomst: RaA is hier in de cattery geboren
Status: Open - RaA staat op Suprelorin sinds 4 november 2022
HCM/PKD: Nog niet getest
GSD IV: N/N
PKDef: N/N

Fiv/Felv: Nog niet getest

Stamboom: Klik hier

RaA werd geboren op 24 oktober 2021. Samen met zijn twee broers Anubis en Ramses groeide hij voorspoedig op. Hij werd bezocht en gereserveerd door mensen uit België. Maar toen ging er wat mis. Wat er precies is gebeurd weet ik niet, maar op een dag liep RaA behoorlijk mank. Direct maakte ik een afspraak bij de dierenarts. Na onderzoek en een röntgenfoto bleek dat RaA zijn heup had gebroken. We hoopten dat dit met rust zou genezen. De bench werd neergezet en RaA kreeg benchrust. Na bijna 3 weken werd er opnieuw een foto gemaakt. Helaas was de heupkop niet weer vastgegroeid. Sterker nog: de kop was in stukjes uiteen gevallen. Een operatie volgde waarbij de heupkop werd verwijderd. Weer moest RaA revalideren. Daar had hij maar weinig trek in. Al een paar dagen na de operatie vond hij dat hij was genezen. Tijdens een ontsnapping uit de bench bewees hij dat door in no time de trap op te stuiven en boven in de kattenkamer direct in de hoge krabpaal te klimmen. Na 10 dagen volgde controle bij de dierenarts die ook de operatie had gedaan en gelukkig kreeg RaA groen licht, hij mocht 'los'. Dat liet hij zich geen twee keer zeggen. De eerste dagen deed hij hier en daar nog een beetje voorzichtig, maar al snel liet hij zich nergens meer van weerhouden. De spieren in zijn achterpoot nemen de taak van de verwijderde heupkop volledig over en RaA zal dus de rest van zijn leven niet of nauwelijks hinder ondervinden. 

De mensen waar RaA zou gaan wonen hebben helaas niets meer van zich laten horen. Uiteraard heb ik verteld wat er aan de hand was. Daar kwam nog een positieve reactie op: houd ons op de hoogte, we willen graag wachten hoe dit afloopt. Maar daarna hoorde ik niets meer, ook niet na het sturen van updates en foto's. Heel jammer, want deze mensen lopen nu één van de liefste Norenmannetjes mis.

Het besluit dat RaA hier zou blijven was niet zo moeilijk. Hij is zo leuk en gezellig. Om hem de kans te geven goed uit te groeien heeft RaA begin november 2022 een Suprelorin implantaat gekrergen. Zodra dat is uitgewerkt zien we wel weer verder. 

1,5week oud
7 weken oud
april 2022
3 weken oud
3 maanden oud
mei 2023