Kirsti's pagina

Ras: Noorse Boskat
Kleur: Blauw schildpad gestreept met wit (NFO g 09 23)
Officiële naam: Akira Mounitsa Ahn'Qiraj
Geboortedatum: 5 mei 2011
Herkomst: Kirsti is geboren bij Cattery Ahn'Qiraj te Almelo
Status: Gecastreerd

Testresultaten:
HCM/PKD: Negatief (08-03-2013)
GSD IV: N/N
PKDef: N/K (Kirsti is drager maar heeft deze aandoening zelf niet)

Stamboom: Klik hier voor de link naar pawpeds

Kirsti is op 27 augustus bij ons komen wonen, ze was toen al bijna 4 maanden oud. Wonderlijk genoeg had nog niemand serieuze interesse in haar getoond. Ik had haar al eerder gezien op de website van de cattery, en toen ik terugkwam van een vakantie uit Noorwegen was ze nog steeds beschikbaar. Toen heb ik niet langer geaarzeld en de fokker een mail gestuurd.

Ik gaf haar als roepnaam Kirsti, en daar luisterdeze al snel goed naar.
Dank je wel Silvana dat je dit lieve en ondernemende meisje aan mij wilde toevertrouwen !

Kirsti is uitgegroeid tot een lieve, rustige dame die kalm haar gang gaat. Maar vergis je niet, onder dat bedaarde karakter zitten haar pittige trekjes. Ook zij joeg Jonna en Oskar zeer gedecideerd weg toen ze in februari 2014 haar eerste nestje kreeg.

Update juli 2020: Ik zie dat ik over Kirsti hier geen updates meer heb geschreven sinds lang. In 2016 heeft ze maar liefst 2 keer een nest met Yari gekregen. Eest kreeg ze in frebruari 2 zonen, en 9 weken later werd ze krols en weer gedekt door Yari. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, maar hij was me te vlug af. Gevolg was dat Kirsti in juni 2016 beviel van 4 dochters. Uit dat nestje is Heidi bij ons gebleven. Uiteraard kreeg Kirsti hierna een lange pauze. In 2018 is er een poging gedaan om haar door een kater van elders te laten dekken maar dat is niet gelukt. Daarna heb ik haar pas eind 2019 weer van de pil gehaald. Nog 1 keer een nestje met Kirsti leek me een mooie afsluiting van haar carrière als fokpoes. Maar haar logeerpartij bij een kater van een bevriende fokker leverde geen zawngerschap, evenals twee pogingen met Oskar, die haar volr zover ik heb kunnen waarnemen niet wilde dekken. In maart dit jaar mocht Ticket het proberen. Hij dekte haar vol overgave, maar zwanger werd ze helaas niet. Een tweede poging in mei was wel raak. Op het moment dat ik dit schrijf is Kirsti 7 weken zwanger van haar 4e en laatste nestje. 

Update december 2020: Kirsti is op 26 juli bevallen. De bevalling ging moeizaam en eindigde met een keizersnede. Slechts 1 van de oorspronkelijk 4 kittens overleefde. Dat was haar dochter Wynonna, die bij ons in de cattery bleef. Op 27 november 2020 werd Kirsti gecastreerd. Ze mag nu lekker van haar leventje gaan genieten, zonder te worden gehinderd door haar hormonen.

Foto's gemaakt toen Kirsti nog bij haar moeder woonde:

Ruim 1 week oud
Ruim 1 week oud
Kirsti met haar broer Adonis en zus Amy
Kirsti met haar broer Adonis en zus Amy
2 weken oud
2 weken oud
Hier woont Kirsti net bij ons
Hier woont Kirsti net bij ons
Alweer 1 jaar oud op deze foto - mei 2012
Alweer 1 jaar oud op deze foto - mei 2012
Maart 2012 ( (c) Tamara Barning)
Alweer 1 jaar oud op deze foto - mei 2012
Oktober 2012
Oktober 2012
Juli 2013
Juli 2013
Kirsti halverwege haar eerste zwangerschap - januari 2014
Kirsti halverwege haar eerste zwangerschap - januari 2014
Oktober 2015
Oktober 2015