Gitta's pagina

Ras: Noorse Boskat
Kleur: Zwart schildpad met wit (NFO f 09)
Officiële naam: Jarinina's Gitta
Geboortedatum: 21 december 2009
Herkomst: Gitta is bij mij in de huiskamer geboren
Status: Gecastreerd op 5 mei 2017

Testresultaten: HCM: negatief 27-05-2011/05-07-2013

PKD: Beide ouders negatief getest

Fiv/Felv: Negatief 10-06-2011
GSD IV: N/N
PKDef: N/N

Klik hier voor Gitta's stamboom

Gitta werd geboren op maandag 21 december 2009 als derde van vijf kittens. In tegenstelling tot haar 2 broers en 2 zusjes had ze weinig wit. Het wit dat ze heeft, zit op dezelfde plek als bij haar moeder: een beetje in haar snoetje, en haar pootjes zijn qua wit hetzelfde als die van Nina. Gitta is een heerlijk ondernemend meisje, die rustig haar gang gaat. Als ze krols is, kan ze niet iedereen goed verdragen, vooral de kittens van haar moeder Nina en Kirsti moeten het dan ontgelden. Ze houdt er niet van om opgepakt te worden en is erg karig met spinnen.Maar als je haar over haar kopje aait kan ze daar met dichtgeknepen oogjes van genieten.

Buiten zijn vindt ze heerlijk, zodra de deur open gaat zit ze op het balkon om vogeltjes te kijken en van het zonnetje te genieten.

Update oktober 2015: Ik heb weinig over Gitta geschreven zie ik. Misschien omdat ze zo rustig haar gang gaat. Sinds haar moeder Nina werd gecastreerd heeft ze als vanzelfsprekend de rol van Mater Familias overgenomen. Ze is de onbetwiste leider van de groep als oudste open poes. Gitta heeft in juni 2012 en juli 2014 kittens gekregen. Uit haar eerste nestje is Jolie gelbeven, van haar tweede nestje woont Vicky bij bevriende Cattery Av Froskeland.

Update mei 2017: Na de geboorte van Gitta's derde nestje op 27 februari 2017 vonden we het welletjes voor haar. Ze heeft drie geweldige nestjes grootgebracht en nu wrodt het tijd voor een rustiger leventje. Daarom is Gitta op 5 mei 2017 gecastreerd. Uit haar derde nest is dochter Britt bij ons blijven wonen.

Update juli 2020: Gitta geniet van het leven als pensionado. Na haar castratie is net als bij haar moeder haar vacht 'ontploft'. Gevolg is dat ze regelmatig vol klitten zit, en deze dame laat zich echt niet even met een schaar of tondeusse bewerken. Dus ik laat haar maar. Verder is ze nog steeds het rustige hoofd van de Jarinina Clan. Gaat rustig haar gang, eist haar deel van het natvoer op zonder drukte en laat duidelijk merken wat ze ergens van vindt zonder dat er harde woorden vallen. Gitta is wordt in december 11 jaar en dat zou je haar zeker niet geven. 

Gitta als kitten, 6 weken oud
Gitta als kitten, 6 weken oud
12 weken oud
12 weken oud
Lekker genieten op het balkon
Lekker genieten op het balkon
Met halfbroer Björn
Met halfbroer Björn
Samen met Kirsti, net gearriveerd in Casa Jarinina :-)
Samen met Kirsti, net gearriveerd in Casa Jarinina :-)
Oefenen voor mama - samen met halfbroertje Blizzard
Oefenen voor mama - samen met halfbroertje Blizzard
Oefenen voor mama - samen met halfbroertje Blizzard
Juli 2013
Juli 2013
Oktober 2015
Oktober 2015