Zoals jullie zien is de website nog niet geüpdatet met de kittens van Jayne en Jenna. De reden daarvoor is erg verdrietig. Zoals ik in het vorige stukje al schreef overleed het zesde kitten van Jenna 2 dagen na de geboorte. Maar daar is het helaas niet bij gebleven. Op maandag en vandaag heb ik afscheid moeten nemen van nog twee kittens van Jenna. Eén daarvan is naar de Faculteit Diergeneeskunde gebracht voor sectie. Alle kittens die overleden hadden dezelfde verschijnselen. Ze kwamen ineens niet meer aan in gewicht, koelden sterk af en daarop volgde overlijden. Beide kittens van Jenna zijn opgeniomen geweest in het Dierenziekenhuis in Gorinchem, maar ook deze extra zorg mocht niet baten. Inmiddels krijgen zowel Jenna als haar drie nog levende kittens antibiotica in de hoop dat we deze neerwaartse spiraal kunnen stoppen. 

Vanwege deze verdrietige ontwikkelingen wordt de website nog even niet bijgewerkt. Ik reken op begrip van de bezoekers van mijn website.

Op 8 december is Jenna bevallen van haar tweede nestje. Het was een hele klus voor mijn meisje. Tussen half vier 's middags en kwart over acht 's avonds heeft ze zes kittens op de wereld gezet. Bij de geboorte van de laatste toonde ze totaal geen interesse voor het kitten. Ik heb het zelf afgenaveld, uit de vliezen gehaald en uitgezogen. Hij schreeuwde flink, dus ik hoopte dat het goed zou komen, ondanks dat de kleine een geboortegewicht had van slechts 79 gram. Gisteren leek het inderdaad goed te gaan, al was hij nog niet gegroeid, hij was ook niet afgevallen. Maar hij had niet zo'n zin om flesje te pakken en dat baarde me zorgen. Gisteravond dronk hij ineens wel 2 ml. En toen ging het dus mis... Vanmorgen om vier uur werd ik wakker omdat ik hem hoorde schreeuwen. Ik ben naar beneden gegaan, Jenna's kraamdoos stond in de woonkamer om te ziene wat er aan de hand was. Het was inderdaad het kleintje. Ik probeerde of hij honger had maar hij wilde niet drinken. Toen wist ik dat het foute boel was. Het was hetzelfde verhaal als bij Aramis van Jayne. Ik heb hem in mijn handen gehouden en gestreeld tot hij rustiger werd. Het arme ventje heeft nog uren gevochten maar vroeg in de morgen gaf hij de strijd op. Vlak voordat het ging sneeuwen heb ik de kleine Jarinina's Islay Mist begraven naast Aramis. Hopelijk hebben ze veel plezier over deRegenboogbrug.

Jenna heeft vandaag besloten dat haar kraamdoos niet aan haar verwachtingen voldeed. Ze besloot met haar kroost onder de bank te gaan wonen. Omdat ik dat nu weer niet zo'n strak plan vond heb ik het hele gezin dan maar naar de kattenkamer boven verhuisd. Ook daar wilde ze niet in de kraamdoos, ze verhuisde zeer gedecideerd haar kittens naar het huisje onderin de krabpaal. Ik vond het allang best. Het huisje zit op de grond, dus de kittens kunnen er niet uit vallen. Ze zitten daar knus en warm en ze heeft genoeg ruimte om haar kinders te laten drinken. 

Jenna heeft drie roodwitte "koetjes" gekregen, waarvan eentje wellicht zilver is. Of crème, dat kan ook nog. Verder is er een zwart wit koetje en een blauw ukkie. Blauwe kind kan ook nog wel tortie zijn. Van de drie rode is zeker dat het jongens zijn. Van de andere twee weet ik het geslacht nog niet. Ook het overleden kittentje is geslschtloos overleden, het was zwart smoke en kon dus zowel een kater als een poes zijn. Maar het heeft wel een naam gekregen, net zoals de rest namen zal krijgen zodra duidelijk is of het jongens of meiden zijn. De namen zijn bedacht door Laura Heijblom, de eigenaar van Demi, de vader van deze kittens.

Nog even een update over Jayne: Met haar twee zoons gaat het zeer voorspoedig. Ze waren afgelopen vrijdag een week oud en zijn inmiddels ruim verdubbeld in gewicht.

Vanwege alle consternatie vandaag weer is het er nog niet van gekomen om de website bij te werken. Ik hoop dat nu snel te kunnen gaan doen.

 

We hebben een heftige week achter de rug in Casa Jarinina. Jayne, die haar tweede nestje eigenlijk pas rond 4 december verwachtte, beviel op 30 november van drie kittens. Haar eerste kitten werd levenloos geboren. De twee daarna kwamen wel levend ter wereld en leken het goed te doen. Het was zeker dat er nog een vierde kitten in haar buik zat, maar die wilde maar niet geboren worden. Na een nacht afwachten ben ik vrijdag 1 december met haar naar de dierenarts gegaan. Op de echo was een kloppend hartje te zien, maar het kitten zat nog heel hoog. Er werd daarom een keizersnede uitgevoerd. Daarbij bleek dat er niet 1 maar nog 2 kittens in de baarmoeder zaten. Ook werd duidelijk dat de baarmoeder dusdanig was vervormd dat die er nooit uit hadden gekund op de natuurlijke manier. Helaas bleef maar 1 van deze twee kittens in leven. Maar we waren erg blij met de drie jongetjes die Jayne had, de 3 Musketiers.

Eenmaal thuis was Jayne erg in de war van alle gebeurtenissen. Ze was erg onrustig en haar melkgift kwam slecht op gang. Met behulp van medicatie ging dat na een paar dagen beter en Jayne vond ook haar rust weer. Maar 1 van haar thuis geboren zoons deed het niet goed. Hij viel af, terwijl de geboortegewichten al niet geweldig waren. Ik probeerde hem bij te flessen maar hij weigerde te drinken. Na een paar dagen dronk hij ineens spontaan wel uit het flesje. Maar de vreugde daarover was van korte duur, want het bleef bij twee keer. Daarna werd het weer tobben met het spuitje. Op woensdag 5 december stapten we over op sondevoeding. Met hulp van lieve mensen kreeg kleine Aramis vier keer een sondevoeding. Maar ook daarvan ging zijn gewicht niet omhoog. Deze morgen, toen ik hem om half vijf wilde voeden, zag ik dat het mis was. Mijn kleine dappere mannetje was stervende. Ik heb hem in mijn handen gekoesterd totdat hij zijn laatste adem uitblies. Het mocht helaas niet zo zijn. Aramis heeft een plekje in de tuin gekregen bij zijn twee al eerder overleden broertjes. 

Het goede nieuws is dat de twee andere jongetjes, Arthos en Porthos, het nu goed doen. Ze zijn levendig en ze groeien inmiddels als kool. Jayne is een goede moeder die als een leeuwin over haar kroost waakt. Dit is wel haar laatste nestje, gezien de vergroeiing van har baarmoeder zal zij te zijner tijd worden gecastreerd.

Nog meer nieuws...

Jenna is op dit moment hoogzwanger. Zij kan ieder moment bevallen van haar tweede nestje. Gezien wat er met Jayne is gebeurd wacht ik haar bevalling met spanning af. Jolie bleek na haar eerste date met Niels av Froskeland niet zwanger. Ze werd ruim twee weken later alweer krols. Een tweede date met Niels bleek wel succesvol. Jolie verwacht haar tweede nestje begin januari 2018.

 

Er is babynieuws te melden vanuit Cattery Jarinina en wat voor nieuws!

Het ziet ernaar uit dat maar liefst drie dames momenteel kittens verwachten. Dat was eigenlijk ook weer niet de bedoeling, 3 nesten tegelijk. Maar de dingen lopen soms zoals ze lopen. Zoals ik de vorige keer al schreef, wilde het eerst niet zo lukken met zwanger worden voor Jenna. Maar haar logeerpartij bij Abidemi van Leviathan's Lair is succesvol geweest. Jenna verwacht begin december haar tweede nestje. Ze maakt het goed, eet lekker door en gaat rustig haar gangetje. 

Jayne is na een lange logeerpartij bij Cattery Froskeland inmiddels weer thuis. Zij werd uiteindelijk ongeveer in dezelfde periode gedekt als Jenna. De vader van dit nestje is Jari av Froskeland, een superlieve kater die dikke vriendjes was met zijn blauwe prinses. Oskar had zijn grote liefde erg gemist. Toen ze eenmaal weer thuis was heeft hij uren naast haar gelegen. Helaas mocht Ozzy deze keer niet de vader worden van haar kittens. Ook Jayne is dus net als Jenna begin december uitgerekend.

En dan hebben we Jolie nog. Jolie die eigenlijk naar Abidemi zou gaan, maar de plannen werden gewijzigd. Jolie werd krols en Oskar dacht "ik grijp mijn kans". Ik vond ze samen op zolder en was niet zeker of er een dekking was geweest. Ik heb Jolie apart gezet op de slaapkamer, waar ze vervolgens tien volle dagen hevig krols heeft zitten zijn. het leek me stug dat ze succesvol door Oskar was gedekt. Dat vermoeden bleek juist, want ruim twee weken later werd Jolie opnieuw krols. Deze keer logeerde mijn kleine Moppersmurf al enkele dagen voordat het zover was op de slaapkamer, om een nieuwe onbedoelde ontmoeting met Oskar uit te sluiten. Toen Jolie goed krols was bracht ik haar naar Dordrecht, voor een date met Niels av Froskeland, een prachtige jonge kater met een mooie blauw zilver blotched vacht. Het zou voor Niels zijn eerste dekking worden maar de jongeman kweet zich uitstekend van zijn taak. Na een aantal dekkingen was de liefde over en kon Jolie weer naar huis. Jolie is iets later "uitgerekend" als Jenna en Jayne, er zit ongeveer twee weken tussen.

Al met al breken er vanaf december dus drukke tijden aan. Spannend, maar ik kijk er ook wel naar uit. Het zal druk worden, dat zonder meer. Maar het lijkt me ook wel reuze gezellig "a whole bunch of kitties in the house"

Ik zal proberen de bezoekers van de website de komende tijd op de hoogte te houden van het verloop van de zwangerschappen van de 3J's.

 

Ik heb een hele tijd niet geschreven in het Kattenkrabbels dagboek. Dat komt omdat er de afgelopen periode niet zo heel veel is gebeurd. Nadat Gitta's kittens half juni allemaal waren verhuisd hebben we lekker van de rust genoten. Een aantal katten hier houdt niet zo van kittens en die waren blij met de onverdeelde aandacht die ze van me kregen en dat die druktemakers eindelijk waren vertrokken.

Maar nu is het oktober en zo onderhand zou het wel leuk zijn als we weer eens wat nieuws te melden hebben. Dat hebben we wel en niet. In de afgelopen periode zijn drie poezen "van de poezenpil" gegaan, namelijk Jenna, Jayne en Jolie, ook wel bekend als de 3J's.

De enige die krols werd was Jenna. Maar tot twee keer toe is een poging om haar zwanger te laten worden van Oskar mislukt. Ze liet zich niet gemakkelijk door hem dekken en de pogingen die hij deed bleven helaas zonder resultaat. Inmiddels hebben we dan ook besloten om deze combinatie voorlopig te laten schieten. Jenna logeert op het moment dat ik dit schrijf bij Abidemi van Leviathan's Lair, de aanvankelijke verloofde van Jolie. De rollen omdraaien was de makkelijkste optie geweest, maar Jolie heeft al eens een nestje gehad met Oskar. Daarom wordt er voor haar een andere partner gezocht, dit wordt zeer waarschijnlijk één van de mooie blauw tabby zilver katers van mijn vrienden Maureen en Dick van cattery Froskeland. 

Ook Jayne ging van de poezenpil maar maakte geen haast met krols worden. Toen dat uiteindelijk gebeurde bracht ik haar naar de mooie en lieve Jari av Froskeland in Dordrecht. Maar haar krolsheid kwam na de verplaatsing niet terug. Omdat ze het daar wel naar haar zin had is Jayne nog steeds in Dordrecht, nu al een aantal weken. Inmiddels lijkt het er op dat ze opnieuw krols is of snel zal worden. Haar vriendje Jari, zwart smoke met wit, is al een week bij haar en die twee kunnen het prima met elkaar vinden. Dus hopelijk binnenkort alsnog een succesvolle dekking. 

Met de twee jongste telgen in Casa Jarinina, Kjaere en Britt, gaat het prima. De meiden groeien voorspoedig op, ze ravotten wat af, samen en met hun grote vriend Odin. Odin, inmiddels anderhalf jaar oud, begint een prachtige kater te worden met een grote kop, stevige poten en een prachtige dikke jas. Odin staat op Suprelorin, waarschijnlijk tot ergens eind april volgend jaar. Als het 'staafje' is uitgewerkt gaan we zien met wie hij zijn eerste baby's mag gaan maken. 

Pagina 1 van 5